Hund från Försvarsmakten

Försvarsmakten erbjuder möjligheten att kunna få tjänstehundsämnen ur Försvarsmaktens avelsprogram till intresserade personer.

Läs mer om erbjudandet

Vill du bli hundförare i hemvärnet med en förstklassig Schäfer?

Tag del av ett förmånligt erbjudande med en lämplighetstestad och godkänd (L-testad) Försvarsmaktshund från Försvarets hundtjänstenhets avelsstation i Sollefteå.

Det här kan ge dig som inte kan skaffa valp en möjlighet att få en Försvarsmaktshund för patrullhundutbildning till Hemvärnet.

Läs vidare om avtal och förutsättningar i dokumenten till höger på denna sida och kontakta din närmaste brukshundklubb för information om patrullhundskurs.

Har du frågor?

Kontakta Svenska Brukshundklubbens produktionsledare för att få veta mer om erbjudandet och om vår patrullhundsverksamhet.

Kontakta din närmaste brukshundklubb för information om patrullhundskurs.

Försvarets Hundtjänstenhet, FHTE, finns också anträffbara för frågor på mejl fhte-lg[a]mil.se.

Intresseanmälan

Är du intresserad och vill bli kontaktad? Fyll då i dina uppgifter nedan. Glöm inte att trycka på knappen skicka.

Är du inte medlem i en frivilligorganisation så måste du teckna ett medlemskap. Du kan söka efter din närmaste brukshundklubb på hemsidan.
Är du hemvärnsman som vill bli hundförare Obligatoriskt
Har du en patrullhund nu? Obligatoriskt
Har du haft en patrullhund tidigare Obligatoriskt