Regelrevidering 2022

Vart femte år revideras reglerna för de hundsporter som Brukshundklubben (SBK) är huvudman för.

Genom att förbereda regelrevideringen och planera i god tid kommer beslutsgången att bli tydlig. Alla som vill vara med och påverka kan se när och hur man kan tycka till om nuvarande regler i vår tidsplan. Syftet är att det nya regelförslaget till 2022 ska bli väl förankrat bland de aktiva i landet.

Vad är gjort?

Den 15 augusti 2018 öppnades ett formulär upp för synpunkter från privatpersoner och klubbar inför regelrevideringen. Formuläret var öppet fram till och med den 31 december 2018.

Utskottsgrupperna har utifrån dessa synpunkter tagit fram de första regelförslagen i respektive gren.

Nästa steg

Just nu är de första regelförslagen ute på remiss hos klubbar och distrikt. Alla som vill påverka förslagen som är lagda kan göra detta genom sin klubb. Vi rekommenderar alla klubbar att ha möten om regelrevideringen för att få reda på sina medlemmars åsikter och kunna föra dessa vidare till oss.

Sista dag för klubbar och distrikt att lämna svar på remissen är 1 september 2019.

Tidsplanen

Du hittar tidsplanen för regelrevideringen här. (PDF-dokument, 197 kB)