Uttagning till talangtruppen

Då Talangtruppsledningen för 2019 meddelat att de väljer att avsluta sitt uppdrag har UG lydnad tagit beslut om att låta Talangtruppen vara vilande under en period av två år (2020-2021) och därefter ska ett nytt beslut tas.

Beslutet grundar sig på att UG Lydnad vill utreda antagning till truppen, truppens syfte och mål mm ur olika perspektiv.

Vi vill passa på att tacka alla som på olika sätt bidragit till Talangtruppen med kunskap och tid genom åren!

Talangtrupp 2019

Vi som ansvarar för 2019 års talanger är Andreas Rundqvist, Anette Andersson och Emelie Wickström. För presentationer, klicka här! Talangtruppen 2019 består av tolv ekipage. I truppen vill vi ha ett gäng ivriga och satsande lydnadsekipage som är redo att träna hårt och målmedvetet!

Talangtruppen 2019 har fyra läger:

• 8-10 februari - Läger i Hundarenan, Halmstad
  • 26-28 april - Läger i Tångahallen, Vårgårda
  • 20-22 september - Landskamp i Rakkestad (Halden) Norge INSTÄLLD!
  • 15-17 november - Läger i Tångahallen, Vårgårda

Målet för oss är att deltagarna ska komma att delta vid rankingtävlingarna, som är grunden till att komma med i lydnadslandslaget.

Ansökan till Talangtruppen

Alla med siktet inställt på landslaget har varit välkomna att söka genom att skicka en presentation av sig självoch sin hund tillsammans med två filmer. Vid uttagning av deltagarna tittade vi i första hand på samarbete hund/förare, engagemang och utvecklingspotential. Tyvärr finns det vissa saker som inte framgår så tydligt på film, och exempelvis om hunden "ljudar" i momenten. Därför var det viktigt att uppge i ansökan om hunden har ljud i ett eller flera moment.

OBS! Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling har beslutat att låta Talangtruppen vara vilande under 2020-2021. Därefter kommer att nytt beslut att tas.

Frågor? Kontakta emelie.horman@brukshundklubben.se.

Vad var kriterierna för att söka till talangtruppen?

För att söka till truppen ska...

Hunden:
  • Som lägst vara startad i nuvarande lydnadsklass 2.
  • Fungera väl i grupp tillsammans med andra hundar och människor.
  • Vara max 5 år fyllda under det aktuella året i talangtruppen. OBS! Detta gäller inte för de hundar som varit med föregående år, vars förare söker igen.
  • Ska kunna bli lämnad själv i olika rum.
Föraren:
  • Vara engagerad och intresserad av att ta del av andras träning, bjuda på sig själv och sina erfarenheter samt fungera som en god lagkamrat.
  • Förstå att alla vi i talangtruppen ska vara ett föredöme genom att hålla en proffsig, positiv framtoning gentemot medtävlare, funktionärer och övriga inblandade. Och detta är precis lika viktigt inom sociala medier.
  • Mål – lydnadslandslaget!

Talangerna står i ring och snackar taktik

Talangekipage 2017 Sandra & Myx går fritt följ

Talangtävling i Väla 2018

Talanghunden staffordshire Donna apporterar.

Border collie ligger vid skylt där det står Ligg

Kelpien Juno ligger och tittar på sin matte

Talangekipage

Camilla & Krim

2017 års talangtrupp

Så här beskriver några av talangerna sitt år i truppen:

Michelle
Mitt år i talangtruppen har varit tufft, utvecklande och alldeles alldeles underbart!

Tina
Mitt år i talangtruppen har gjort mig till en hundtränare som vill till toppen!

Linnéa
Mitt år i talangtruppen har varit så mycket mer utvecklande än jag kunde drömma om, att söka hit är bland det bästa jag gjort!

Camilla
Mitt år i talangtruppen har gett mig enormt mycket erfarenhet och verktyg till framtiden OCH jag har lärt känna helt fantastiska vänner och lagkamrater.

Eva
Mitt år i Talangtruppen har visat mig att allt vi drömmer om är möjligt. Och att det blir enklare och roligare att göra det med likasinnade.

Marika
Mitt år i talangtruppen har varit fantastiskt givande & utvecklande. Så himla glad att jag fick chansen att vara med detta år tillsammans med detta underbara gäng. Detta är bara början på vår resa!