Landslagsledning

Här nedan finns en presentation av nuvarande landslagsledning.

Martha Landinb

Martha Landin

Martha Landin heter jag, som många av er säkert redan känner till så är jag utbildad lydnadsdomare och har genom åren haft äran att döma flera stora mästerskap såsom SM, NM och FMBB (VM för belgiska vallhundar) Jag var även en del av styrgruppen som aktivt jobbade med Bruks, IPO, Lydnad och Rallylydnads SM 2018 i Blekinge, en riktig utmaning som verkligen blev en stor succé.

Redan när jag skaffade min första hund fastande jag för lydnaden och även om jag provat andra grenar inom hundsporten så har jag alltid fallit tillbaka på just lydnaden. Med min tidigare tävlingshund, tollren Idefix, deltog vi både i Talangtruppen och på SM 2014 vilket gav mig ännu mer blodad tand att fortsätta utvecklas inom denna fantastiska gren. Tillsammans med mina två nuvarande hundar, border collien Alan 3 år och tollaren Eikki 2 år, tränar och tävlar vi inte helt oväntat lydnad. Alan tränas och tävlas även i vallning medan Eikki istället roar sig på agilityplan tillsammans med min sambo när tillfälle ges.

Det känns otroligt inspirerande att få ta mig an uppdraget som landslagsledare och hoppas att vi tillsammans inom landslaget kommer kunna ge Sverige dom allra bästa förutsättningarna för att lyckas när det gäller. Första steget för mig är att få möjlighet ta presentera mina team-medlemmar, vilket jag hoppas kunna göra inom den närmsta tiden.

Madelaine Eriksson

Jag har tackat ja till att vara ett bollblank till Martha i hennes roll som landslagsledare. Med min erfarenhet och kunskap hoppas jag kunna hjälpa henne att göra ett gott jobb för att ge Sveriges bästa lydnadsekipage de bästa förutsättningar på läger och mästerskap. Att vara ett lydnadsekipage i truppen och på laget ska vara betydelsefullt och behandlas med respekt. Mitt fokus kommer bland annat att ligga på att träningen på våra läger ska ligga på en hög nivå för att utmana och utveckla både hundar och förare, men även fylla deras bagage med go motivation och energi. Tillsammans kan vi bli bäst och hur starka som helst!

Lite om min hundhistoria: När jag var 12 år fick jag äntligen min första hund, han hette Zeb och var en luzernstövare (eftersom min far var jägare). Med Zeb tränade jag lydnad på Grums BHK under några år. Vid 23 års ålder blev det tätt två flatcoated retrievers som jag ställde ut, tränade lydnad och tävlade jaktprov med. Efter det blev det schäfer och border collie. Jag tränar mycket lydnad, men även en del nosework, trix och vallning.

I dag bor det två border collie och en chihuahua i familjen. Min ena border collie Seven (7 ½ år i febr -19) har kvalat till sitt 6:e SM i juni 2019. Vi har tillsammans tagit SM-guld och SM-silver, vi har även varit landslagsekipage sedan 2015 och har därigenom deltagit i fyra Nordiska mästerskap och tre Världsmästerskap. Resultatmässigt har det blivit VM-brons i lag, samt både lagguld och lagbrons på NM. Bäst placering individuellt är VM 7:a i Moskva.

Min andra border collie heter Staro (14 månader i febr-19) och tränas nu för att bli just som namnet antyder, en "stjärna"! Han tränas också i vallning. Båda mina hundar har samma pappa. Chihuahuan Spaij är snart 3 år och är en härlig figur i vår familj!

Jag har under många år tränat för och med många av mina stora förebilder och många av de bästa i världen. Detta har gett mig otroligt mycket kunskap och värderingar på bra och framgångsrik träning. Lydnad för mig är samspelet med hunden, att kommunicera med rörelser, ögon, ord och utmaningar för att vi ska förstå och läsa av varandra. Hårt jobb lönar sig. Om du har en dröm, kämpa för den och ge aldrig upp - Det handlar bara om att nå målet man satt.

Kristin Avenmark

Kristin med sina två belgiska vallhundar

En del hörde säkert min gälla stämma under SM 2018, då jag hade det ärofyllda uppdraget att vara speaker i lydnadsringen. Man kan säga att de var först då jag på riktigt fick upp ögonen för hur otroligt nervkittlande och spännande denna sport är!

Jag har nu i dagarna (februari -19) precis gått från två till tre belgiska vallhundar av modellen laekenois, Azka 8 år, Hybris 4 år och lilla Brådis som fortfarande räknar månader ett tag till. Med dessa tjejer är det i huvudsak agility som gäller, men eftersom vi bor tillsammans med en renodlad lydnadsnörd så blir det också en del lydnad, även om jag helst lämnar över tävlandet till de som har lite mer is i magen...

Min roll i landslagsledningen kommer vara att ordna med de där små, men ytterst viktiga detaljerna runt om, allt för att skapa den bästa känslan för vår grymma lydnadselit! Exempelvis så kommer jag under lägren hålla i små kvällsaktiviteter, se till att lottningarna får en liten extra touch, planera så musiken är på topp och även ha hand om ärevarvsträningen! Jag ser verkligen fram emot detta uppdrag och ska göra mitt allra yttersta för att kunna bidra på mitt eget lilla vis.