Tävling & regler i IPO-R

Svenska Brukshundklubben arrangerar tävlingar i IPO-R. Här finns information om att tävla samt regler. Välkommen att ladda hem dem.

IPO-R-prov genomförs både i Sverige och utomlands. I och med att det är internationella regler har den som kan IPO-R möjlighet att ställa upp på samma villkor utomlands.

Förare i Sverige ska vara medlem i Svenska Brukshundklubben för att få delta i tävlingar. Förare från annat land ska vara medlem i en organisation ansluten till FCI eller IRO.

Titlar att vinna

Både svenskt och internationellt championat finns att vinna. De bästa får också chans att delta i VM.

Klasser att tävla i

Man börjar i klass A, efter uppflyttning tävlar man i klass B.

Anmälan till tävling

För tävlande som vill anmäla sig till tävling ska från och med februari 2019 göra detta via SBK Tävling.

Se nyhet om att IPO-R ska hanteras i SBK Tävling.

För arrangörer

Ansökan om prov i IPO-R sker från och med februari 2019 via SBK Tävling.

Etisk policy

Du hittar Svenska Brukshundklubbens etiska policy vid prov och tävlingar på sidan Styrdokument.

Regelböcker för IPO-R 2017 kommer endast att finnas på hemsida!

Många andra tävlingsregler kommer dock att kunna köpas tryckta i snygga häften i SBK-shopen inom kort.