Logotyp

Svenska Brukshundklubbens logotyp symboliserar våra verksamheter där hunden är i fokus. De tre kronorna visar att vi är en frivillig försvarsorganisation.

Användande av logotypen

Svenska Brukshundklubbens logotyp är skyddad med copyright, den får inte förvanskas eller missbrukas. Logotypen har funnits sedan 1951, läs mer om det i vår historia.

Inom kort kommer en grafisk manual som i detalj beskriver hur logotyp och grafisk profil ska användas. Klubbar och distrikt har rätt att ta efter den grafiska profilen under förutsättning att den grafiska manualen följs.

Logotypen i klubb & distrikt

Som klubb eller distrikt i Brukshundklubben bör logotypen användas på exempelvis brevpapper, affischer, skyltar och märken. Även i annonser och trycksaker inom vår verksamhet. Den bidrar till att sprida bilden av och förtroendet för Brukshundklubben. Mallar enligt den grafiska profilen kommer göras tillgängliga på brukshundklubben.se.

Ny grafisk profil

Med anledning av en ökad efterfrågan från klubbar och distrikt på en gemensam profil, har förbundet börjat att fräscha upp sin grafiska profil som gradvis kommer att fasas in, främst i tryckt material. I detta ingår också en renodling av logotypen som klubbades igenom på 2017 års kongress.

Den tidigare versionen av logotypen kommer fasas ut under en period så det inte tillkommer extrakostnader. Vi räknar med att det tar cirka ett år för utfasning centralt. På distrikt- och klubbnivå kan det ta ytterligare tid.

Ladda ner grafisk manual (PDF-dokument, 5,1 MB)

SBK-logotyp med klubbtillägg

Renodlad klubblogotypVi kommer ta fram klubblogotyper enligt den nya profilen till de klubbar och distrikt som är intresserade. Rasklubbarna erbjuds logotyp med den egna rasen i mitten. Klubbar och distrikt implementerar sedan detta i sin takt. Digitala filer med klubbanpassning tas fram av förbundet kostnadsfritt. Riktlinjer för SBK-logotyp med klubbtillägg. (PDF-dokument, 115 kB)

Skicka din intresseanmälan att beställa SBK-logotyp med klubbtillägg här.

Utformning av renodlad logotyp

förslag på renodlad logotypJubileumslogotyp under 2018

Under hösten 2017 kommer vi att börja använda den jubileumslogotyp som är framtagen med anledning av 100-årsfirandet 2018. Logotypen för 100-årsjubileet är enligt den tidigare utformningen, vilket vi anser är positivt. Den får sätta punkt för SBK:s första hundra år då logotypen haft samma utförande de senaste 35 åren. Den renodlade versionen får markera en nystart på en ny era och ett nytt sekel för klubben. Här hittar du jubileumslogotypen för nerladdning.

Ladda hem Svenska Brukshundklubbens renodlade logotyp

Färgkoder för tryck av logotypen:
Pantone 1225 C (gul) & Pantone 294 C (blå)

För tryck, högupplöst CMYK För webb, lågupplöst RGB
Färg - högupplöst EPS (EPS-dokument, 1,1 MB) Färg - lågupplöst GIF (Image-dokument, 23 kB)
Färg - högupplöst PDF (PDF-dokument, 409 kB) Färg - lågupplöst PNG (Image-dokument, 39 kB)