Kassör i klubb eller distrikt

Som kassör inom Svenska Brukshundklubben arbetar du med klubbens eller distriktets kassa bland annat. Du ansvarar för att det arbetet sker enligt gällande krav och lagar.

För dig som kassör

Som kassör i klubb eller distrikt hittar du mycket av det du behöver här på webbplatsen. Här är några länkar som är extra användbara:

Registrera nya medlemmar

Första året en medlem går med i er klubb anmäler och betalar personen direkt till er. När du fått in betaltningen är det din uppgift att meddela klubbens medlemsansvariga att registrera medlemmen i vårt medlemsregister, Medlem online. Det är först då medlemmen får sitt medlemnummer och kan skriva ut sitt medlemsbevis, är försäkrad och får Brukshunden. Det är också först då som ni kan tillgodogöra er personen som er medlem.

Medlemmars avgift andra året

Under förutsättning att medlemsansvarig på klubben registrerar in era nya medlemmar i Medlem online, kommer förbundet att automatiskt skicka ut en förnyelseavi från och med år två.

Inför årsbokslut och kontrolluppgifter

Här kommer några bra länkar inför årsbokslut och kontrolluppgifter.

Har ni frågor och funderingar runt kontrolluppgifter och skattefrågor så kontakta Skatteverket direkt via deras hemsida eller deras Facebook, där de svara på frågor.

Glöm inte att sista dagen att lämna in kontrolluppgifter för inkomstår 2018 är 31 januari 2019. Länk till kontrolluppgifter 2018 på Skatteverkets hemsida (år 2018 är sista året för den här typen av årliga kontrolluppgifter).

Från och med 1 januari 2019 är det individuella kontrolluppgifter (AGI) som gäller. Dessa ska skickas in till Skatteverket varje månad. Länk till information om detta på Skatteverkets hemsida. Kolla även deras Facebooksida som har bra och aktuell information, och instruktionsfilmer. Man kan även ställa frågor där.
De kommer att ha en live-sänding om AGI där man kan ställa frågor tisdag 29 januari kl:12:30-13:30 https://www.facebook.com/events/2556805801212401/

Skatteregler för ideella föreningar på Skatteverkets hemsida.

Bokföringsnämndens allmänna råd

Till ideella föreningar och registrerade trossamfund som upprättar förenklat årsbokslut.

Förenklat årsbokslut

Ett förenklat årsbokslut får upprättas av föreningar som har en nettoomsättning (försäljning), med tillägg för bidrag, gåvor, medlemsavgifter och andra liknande intäkter, som normalt uppgår till högst tre miljoner kronor. Ett förenklat årsbokslut ska upprättas enligt K1 – Ideella föreningar och registrerade trossamfund som upprättar förenklat årsbokslut (BFNAR 2010:1).

Länk till Bokföringsnämndens "Att föra bok" och länk information till ideella föreningar