Hundmarschen 2020 - Uppsala

Publicerat i: Tjänstehund

Den 13 september marscherar vi tillsammans med våra hundar en mil i det natursköna området Fjällnora utanför Uppsala. Tipspromenad och möjlighet att prova på tjänstehund erbjuds.

Datum:

Starten går vid parkeringen till Fjällnora friluftsområde och marschen går sedan längs Upplandsleden till Lötjön och Hummelmyra. Vi kommer att följa grusvägen från Hummelmyra och förbi Harsätra och vidare längs asfaltsvägen till Uls-Väsby och därefter tillbaka till Fjällnora.

Vid Fjällnora kommer vi kunna grilla korv och ha prisutdelning för er som deltagit i tipspromenaden. Terrängen är bitvis kuperad och sträckan tar uppskattningsvis runt 3 timmar att gå.

Plats

Fjällnora parkering, utanför Uppsala. https://www.uppsala.se/fjallnora#hitta-hit

Tid för start

Mellan 10:00-11:00

Korvgrillning

Vi kommer att ha grillplatsen redo för alla som har med sig korv eller liknande. Saft och kaffe kommer att finnas vid grillplatsen.

Aktiviteter under marschen

Tipspromenad med 13 frågor för de yngre (10–15 år) och även för de äldre. Tjänstehund kommer att hålla två stationer med aktiviteter där alla har möjlighet att prova på.

Prisutdelning

Alla som deltar tilldelas ett Hundmarschen-märke och en goodiebag.

Utrustning

Rejäla skor, ryggsäck, vattenflaska och sittunderlag.

Vi kommer att ha funktionärer längs sträckan.

Du är varmt välkommen även om du inte har någon egen hund!

Tänk på att undvika resande utanför din egen region så detta arrangemang är till för dig som bor i närområdet och som inte tillhör någon riskgrupp enligt Folkhälsomyndigheten.

hundmarschen@brukshundklubben.se

Detta är ett samarbete mellan Svenska Brukshundklubbens Tjänstehundsverksamhet och projektet "Upp och hoppa - sund med hund" samt Sveriges Hundungdom.

Anmälan görs direkt i formuläret nedan senast den 6 september.

Kontrollera att du skrivit rätt e-postadress då bekräftelse på din anmälan skickas via e-post.