Presentation lydnadsgruppen

Ulf Jernestål

UG lydnad Ulf Jag började min bana inom SBK i Hofors 1963, flyttade till Örebro BK 1966 och har haft flera uppdrag inom ÖBK. F n är jag vice ordförande i Närkedistriktet och sammankallande i tävlingssektorn samt domaransvarig i Närke.

Sedan 1972 domare klass 1B och lydnadsdomare. Jag har dömt SM och NM bruks och tävlat i SM bruks sph 5 ggr med 2 bronsmedaljer som bästa resultat, har även ett lydnadschampionat. F n tävlar jag Hkl sph., har alltid tävlat med schäfer som jag även haft uppfödning av under kennelnamnet Ulvings.

Sedan 2008 medlem i lydnadsgruppen där jag i huvudsak sysslar med domarutbildning och regelfrågor samt besiktning och hjälp med SM arrangemangen.

Stefan Tunér

Stefan TunérJag började min karriär som nybliven valpägare (av flatcoated retriever), med att besöka SM 1994 i bruks & lydnad. Jag tänkte då att, tänk så mycket man kan göra med sin hund! Det slutade med några cert i sök och ett lydnadschampionat. I dag är jag schäferägare som tränar och tävlar i lydnad, sök och skydd.

Jag är domare i bruks och lydnad och har dömt flera SM i sök och lydnad. Jag är ordförande i Hallstahammar BK och sitter även i Västmanlands tävlingssektor.

Brinner för tävlandet över lag. Tävla, döma och anordna bra tävlingar! Särskilt lydnaden med sin precision, ett klockrent utfört moment kan ge mig gåshud. Tycker att de tävlande och hur dessa tränar, är det som driver sporten framåt.

Göte Toftler

UG lydnad GöteJag började min bana inom SBK i Örebro 1973, flyttade till Frövi BK 1996 och nu är jag medlem i Lindesbergs BK har haft flera uppdrag inom lokalklubbarna i SBK. Förnärvarande jag en del i Närkedistriktets tävlingssektor och ansvarar för utbildning av tävlingsledare A, skyddsfiguranter, domare och konferenser.

Sedan 2004 domare klass 1B och lydnadsdomare. Jag har dömt SM i bruks och lydnad. Förnärvarande har jag ingen hund. Jag har mestadels tävlat med schäfer.

Sedan 2017 medlem i lydnadsgruppen där jag i huvudsak ska syssla med störande hund i gruppmomenten och regelfrågor samt övriga frågor som berör gruppen.

Jag är intresserad av allt inom lydnadssporten. Jag njuter förstås också över att få se lydnadsutövare när det är som bäst. Jag hoppas jag kan bidra med min passion för sporten samt få fler att välja lydnad som sin första gren i framtiden.