Arrangera prov

Distrikt, lokal- och rasklubbar inom Svenska Brukshundklubben kan arrangera prov i SBK Specialsök.
Arrangören behöver inte någon särskild kompetens om hur SBK Specialsök arrangeras då domaren/provledaren hjälper till med det.

Gör så här

Kontakta en domare/provledare och boka in ett datum för provet. Kontaktuppgifter finns här.
Antingen används en provledare och en domare, eller så är domaren även provledare tills vidare. Arrangören utser då en biträdande provledare som instrueras av domaren.

För dialog om lämplig plats för sökområdet. Provet kan med fördel genomföras på en annan plats än klubbområdet. Domare kommer tillsammans med ev. provledare att utforma sökområdet.

När domare, provledare och plats är klart är det dags att anmäla provet till Svenska Brukshundklubbens förbundskansli.
Det sker genom att fylla i det här formuläret. Kansliet kommer att skicka en bekräftelse tillsammans med en Excel-fil för resultatredovisning med instruktioner.

Information om provet kommer att läggas ut här.

För att vi ska kunna utvärdera provet är det viktigt att de domare och provledare som har utbildats inom projektet anlitas. Proven ska också genomföras utan avsteg från det regelutkast som finns på hemsidan.

Enligt reglerna (avsnitt 23) är banvandring inte tillåten och det finns inte något krav på gemensam samling eller prisutdelning. Därmed kan anmälda deltagare kallas till en individuell starttid, genomföra sitt prov och sedan lämna platsen.

Protokoll kan skickas till deltagaren inom tre dagar, till exempel via mail (avsnitt 26 i reglerna).

Vid frågor maila sbkspecialsok@brukshundklubben.se

Lycka till med provet och tack för hjälpen!