Kortbetalning via Stripe

Nu finns möjligheten för arrangörer att ta emot onlinebetalningar till tävlingar/prov igen.

Detta nya online betalningssystem heter Stripe och ersätter alltså Dibs. Alla arrangörer som vill använda sig av detta online-betalningssystem måste ansluta sig till Stripe för att kunna ta emot kortbetalningar till sina tävlingar/prov.

Innan ni kan göra registreringen behövs följande uppgifter:

• Er hemsidesadress
  • Ert organisationsnummer
  • Er adress
  • Ert telefonnummer
  • Firmatecknare, ansvarig för kontot. Förslagsvis kassör och ordföranden.
  • Namn, Job titel, telefonnummer, födelsedag DD/MM/ÅÅÅÅÅ (ej sista fyra sifforna)
  • Mobiltelefonnummer till kontaktperson vid betalningar
  • Ert IBAN (Internationellt kontonummer)
  • Inskannat registerutdrag/organisationsnummerbevis från Skatteverket

OBS! Att om en arrangör tar lång tid på sig med skapandet av kontot hos Stripe, så sker inte återkopplingen till SBK Tävling eftersom man inte längre är inloggad där - därför är det viktigt att man har alla ovan uppgifter klara så att skapandet av kontot kan ske i ett svep.

Sedan ska det gå en nattkörning innan arrangören verkligen är kopplad till Stripe. Dagen efter är Stripe automatiskt tillgänglig som betalningsmetod på tävlingar som är publicerade, öppna för anmälan, stängda för anmälan och startade.

Registerutdrag/organisationsnummerbevis

För att kunna registrera sig hos Stripe behövs ett registerutdrag eller organisationsnummerbevis från Skatteverket.

Klubbar som är registrerade för F-skatt, moms eller som arbetsgivare kan få ut registerutdrag via skatteverket.

Klubbar som inte är registrerade för F-skatt, som arbetsgivare eller för moms kan få ut ett organisationsnummerbevis från Skatteverket.

Har ni inte sedan tidigare registerutdrag eller behöver ett organisationsnummerbevis kontaktar ni Skatteverket via mejl eller telefon.

Kom ihåg att ni behöver kunna bifoga ett dokument på detta när ni gör ansökan till Stripe, så ett mejlsvar med uppgifter räcker inte.

Instruktion för registrering hos Stripe

Här hittar du en instruktion som leder dig igenom registreringen. (PDF-dokument, 451 kB)

Vägen till att ansluta klubben till Stripe finns i SBK Tävling och tillvägagångssättet finner du i ovanstående instruktion.

Frågor & support

Om ni behöver hjälp med kontot, undrar över något eller har frågor finns hjälp på Stripes hemsida. De har massor av FAQ, hjälpdokument och en direktchat vid frågor.

Har du frågor kopplade till anslutning i SBK Tävling, kontakta kansliet på stripe[at]brukshundklubben.se.