SBK info nr 4, 2020

SBK-info bjuder på nyheter och användbara tips för dig som är funktionär, förtroendevald eller arrangör inom Svenska Brukshundklubben.

Klubb och organisation

2020 års kongress genomförs digitalt

Med anledning av covid-19 kommer kongressen 2020 genomföras 24–25 oktober som ett digitalt fullmäktigemöte på distans. Varje distrikt och rasklubb utser EN delegat samt en ersättare. Mer information om genomförande och anmälan kommer skickas i en kallelse till distrikt och rasklubbar under sensommaren. Kongresshandlingar och information inför det digitala fullmäktigemötet finns här.

Års- och fullmäktigemöten samt medlemsmöten 2020

Med anledning av Covid-19 anpassas förutsättningarna för års- och fullmäktigemöten samt medlemsmöten inom Svenska Brukshundklubben.

Svenska Kennelklubbens Föreningskommitté har den 14 maj beslutat om nya riktlinjer för kvarvarande års- och fullmäktigemöten 2020. Läs mer om det här.

Läs mer om medlemsmöten i Svenska Brukshundklubbens föreningar här.

Välkomsthälsning till alla ordföranden

I mitten på april gick ett e-post ut riktat till ordförandena i samtliga föreningar inom Svenska Brukshundklubben. Detta innehöll information om styrelsearbetet i föreningen. För samtliga förtroendevalda finns där information som är bra att känna till. Samma information hittar du här.

Att göra efter årsmötet

Uppdatera uppgifterna i Medlem Online på er styrelse och era funktionärer, annars riskerar ni att missa viktig information som går ut till klubbarna. Ni behöver inte rapportera in ny styrelse till oss på förbundskansliet, vi hämtar uppgifter om dem från Medlem Online, där ni registrerar era styrelsefunktionärer.

Registrera ny lokal medlemsavgift för 2021. Ni anger endast den lokala avgiften.

Ge era funktionärer behörighet att administrera medlemsuppgifter (webbkassör) i Medlem Online. Dessa är tidsstyrda och löper ut det datumet som ni själva anger, oftast strax efter årsmötet.

Ny i styrelsen?

På vår hemsida finns mycket information för de olika funktionerna inom en styrelse. Du hittar informationen här.

Föreningscoacher

Nu när alla årsmöten är avklarade och ni i styrelserna ska börja jobba tillsammans mot fastställda mål kanske det vore skönt med lite extra stöd. Svenska Brukshundklubbens föreningscoacher kan erbjuda utbildning inom föreningskunskap och styrelsearbete som är anpassad till just Brukshundklubbens föreningar. Läs mer här.

Hur Svenska Brukshundklubbens medlemmar påverkas av Corona

Här hittar du en sammanfattning av all aktuell information om hur SBK:s verksamhet påverkas av Corona, samt länkar till ytterligare och ibland fördjupad information.

Semestertider på förbundskansliet

Under sommaren stänger telefonväxeln fredag 3 juli klockan 12 och öppnar igen måndag 3 augusti klockan 10. Du når personalen på direktnummer eller mejl under förutsättning att de arbetar. Vi kommer att ha öppet vår tävlingssupport för arrangörer tisdagar och onsdagar mellan klockan 08.00-10.00 på telefon 08-505 875 17. Glad sommar önskar förbundsstyrelsen och kansliet.

Här hittar du direktnummer till kansliet.

Hundägarutbildning

Träningsutmaning för SBK klubbar

Din klubb kan vara med och tävla om att bli den mest fysiskt aktiva klubben. Vilken klubbs deltagare lyckas genomföra flest träningspass? Vilken klubb har flest deltagare som springer på distans i löploppet den 26/7? Två löparpass och ett styrketräningspass läggs ut varje söndag från och med 31 maj och under åtta veckor framåt. En rekommendation är att hundarna är minst 12 månader gamla. Mer information om hur din klubb kan delta och tips från Löparcoachen hittar du här.

Avel och hälsa

Utställningar 2022

Nu börjar det bli dags att planera för och ansöka om officiella utställningar inför 2022. Lokalklubbar ska ansöka hos sitt distrikt senast den 15 juli. Distrikt och rasklubbar ska skicka in formuläret som finns på hemsidan senast den 1 augusti. Mer information och länk till ansökningsformuläret hittar du här.

Lathundsutbildning

Utskottet för avel och hälsa planerar för att genomföra en digital utbildning i Lathunden under hösten 2020. Mer information om detta kommer senare.

Prov och tävling

Tävlingsledarutbildning i lydnad

Nu finns en digital tävlingsledarutbildning i lydnad. Utbildningen bedrivs till stora delar via webben. Du hittar information om utbildningen här.

Tjänstehund

Riktlinjer för räddningshundverksamheten

Arrangör av räddningshundkurs kan från och med den 1 juni hålla kurs enligt de riktlinjer och restriktioner som gäller. Övrig verksamhet pausas till mitten av september. Läs mer här.