Coronaanpassning vid tävling i mondioring

Publicerat i: Prov & tävling

Svenska Brukshundklubben har av FCI fått coronaanpassade riktlinjer som ska gälla vid tävlingar i mondioring.

Riktlinjerna i sin helhet på engelska (PDF-dokument, 161 kB)

Översättning:
Sammantaget bör tävlingsledaren se till att ha ett avstånd på minst 2 m mellan föraren och sig själv. Alla människor på tävlingsplanen, utom föraren, bör bära munskydd om den nationella situationen inte tillåter närvaro utan. Om riktlinjerna från SKK så tillåter behöver figurant bara bära munskydd vid momentet "Förarförsvar". Resp organiserande klubb ansvarar för att hålla sig uppdaterad om lokala anpassningar och riktlinjer.

Presentation
Presentationen för domaren utförs på ett säkert avstånd, av minst 2 meter, och utan handslag.

Apportering
Föraren ska använda skyddshandskar innan vidrörande av apporteringsföremålet.

Vittring
Vittringspinnarna läggs i ett kuvert senast 48 timmar innan tävling. Föraren tar sitt kuvert från ett bord.

Förarförsvar
Både förare och figurant ska använda skyddshandskar, men bara figuranten ska använda munskydd under hela momentet.

Gäller momenten i klass 1:
Frontalangrepp med bambukäpp/Förarförsvar/Fasttagande. Om man som förare väljer att hämta hunden från bevakning efter släppandet måste föraren hålla ett avstånd på minst 2 meter till figurant vid utkallning till ursprungsposition.