Succé för Löparskolan

Svenska Brukshundklubbens löparskola är inne på sista etappen och många har följt utmaningen att delta under hela resan. Och vilken succé det har blivit!

I den tredje upplagan av Löparskolan deltog 515 deltagare och deras hundar från 40 olika brukshundklubbar. Tillsammans gjorde dessa närmare 6 900 träningspass. En succé både för deltagarna och för vårt friskvårdsprojekt Upp och hoppa.

I utmaningen mellan våra klubbar ingår både att vara den mest fysiska klubben och att springa på distans på utmaningens finaldag. Ett stort grattis till Lunds Brukshundklubb som lyckades vinna båda dessa utmaningar. Så bra kämpat av alla som deltog i utmaningen.

Resultat från klubbutmaningen

Mest fysiskt aktiva klubben:

1. Lunds BK

2. Jokkmokks BK

3. Nora BK

4. Sundvall BK

5. Vällingby BK

Spring på distans 26/7

1. Lunds BK

2. Växjö BK

3. Uppsala BK

4. Vällingby BK

5. Nacka BK

Ny utmaning – milen!

Den fjärde och sista utmaningen är Löparskolan svart med målsättningen att kunna springa/lunka 10 km. Alla deltar givetvis efter sina egna förutsättningar och målsättningar. Denna utmaning startade 2 augusti, men det är inte försent att hoppa på!

På Vår facebook-grupp lägger vi ut träningspassen (precis som tidigare) varje söndag. Grand finale blir att vi springer på distans den 27 september och då har alla möjlighet att delta i "Hundmilen" oavsett vilken nivå man tränat på tidigare. Självklart kommer vi att göra i ordning event för alla fem nivåer.

För att inte krångla till det så är upplägget/utmaningen samma som tidigare, där ni rapporterar in era träningspass efter att vi sprungit på distans.

Länk till utmaningen 10 km