Vinnare av Agriastipendiet 2019 utsedda

I helgen skulle årets kongress gått av stapeln med utnämnande av årets stipendiater som ett glädjande inslag. Kongressen är skjuten på framtiden, men stipendiaterna är nu utsedda.

Ett stort grattis till både de stipendiater som utsetts och de personer som har blivit nominerade. I år har vi fått in rekordmånga förslag och konkurrensen har varit hård. Riktigt kul att det finns så många engagerade och duktiga glädjespridare i vår förening. Och så många som vill uppmärksamma dem!

Vinnare av Agriastipendiet 2019

Årets klubb

Årets klubb antog utmaningen 100 år – 100 tusen som var att öka antalet medlemmar inför Svenska Brukshundklubbens 100-årsjubileum. Genom att lyssna på sina medlemmars önskemål, investera i ny utrustning till klubben och starta en rad nya aktiviteter har klubben ökat sitt medlemsantal med hela 187 procent sedan 2015.

Att detta också är en klubb med god stämning och sammanhållning samt medlemmar som alltid känner sig välkomna och sedda gör Orust Brukshundklubb till årets klubb 2019.

Årets eldsjäl

Årets eldsjäl blev medlem redan som 11-åring i Karlskrona Brukshundklubb. Sedan dess har han engagerat sig inom de flesta av Brukshundklubbens olika områden; som tävlande i bruksprov, aktiv med hund på tjänstehundssidan, diverse styrelseuppdrag samt varit med att starta upp nya klubbar. Han har också en bakgrund som instruktör, funktionär och distriktsombud.

Mest brinner han för andra medlemmar, inte minst på sin egen klubb Karlskrona BK där han som ordförande, fixarkille och grillmästare gör allt för att klubben ska vara i topptrim och medlemmarna på gott humör.

Tidigt i sin SBK-karriär startade han upp ungdomsverksamhet i klubben. Nu, 50 år senare, jobbar han återigen med att få snurr på ungdomsverksamheten. För sitt outtröttliga engagemang, driv och för allt han gör för att utveckla hundsporten, medlemmarna och klubben går utmärkelsen årets eldsjäl till Lasse Olsson, Karlskrona Brukshundklubb.

Årets utbildare

Årets utbildare är ständigt sökande efter nya insikter och kunskaper vilket gör henne till en lyhörd och öppen lärare och instruktör. Med ett brinnande intresse för hundkunskap, och kanske framför allt belöningsträning, delar hon med sig av sin kunskap till alla på klubben. Hon har på ett engagerat sätt tagit sig an klubbens instruktörer och ser till att alla känner sig sedda och hörda.

Med ett öppet sinne tar hon emot nya idéer och kursupplägg och annat som intresserar instruktörer och medlemmar. Utmärkelsen årets utbildare går till Agneta Fast, Bro-Håbo Brukshundklubb.

Intervjuer med våra stipendiater kommer i nästa nummer av Brukshunden. Mer information om Agriastipendiet hittar du på www.brukshundklubben.se/agriastipendiet