Nylansering av appen Duktig hund!

I samarbete mellan Svenska Brukshundklubben och Better Dog Academy har det kommit en nylansering av den populära appen Duktig hund! – och ett nytt kursupplägg.

Appen Duktig hund! Har funnits på marknaden sedan 2014 och har laddats ner cirka 12 000 gånger. Den är framtagen för att underlätta för och inspirera Sveriges hundägare att aktivera hunden i vardagen och materialet bygger på korta filmer som visar på enkla övningar. Nu lanseras appen i ny tappning.

Kursupplägg kopplat till övningarna i appen

Baserat på övningarna i appen finns nu också ett nytt kursupplägg och en diplomering. Kurserna innehåller en spännande mix av både vardagslydnad och aktivering. Varje kurstillfälle ger utrymme för prat om hundens språk, behov och beteende. Med appen blir det lätt att repetera och följa steg-för-stegfilmerna när du övar hemma.

Diplomering av Duktig Hund

I samband med att du går dessa kurser kan du välja att diplomera din hund till en Duktig Hund.

Diplomeringen sker i fyra olika steg och du väljer själv vilken nivå som passar dig och din hund. Diplomeringen sker genom att visa upp din och hundens färdigheter för en av Brukshundklubbens instruktörer. Du kan även skicka in filmer som visar när ni genomför övningarna och bli diplomerad på distans.

Genom att diplomera din hund till en Duktig Hund med hjälp av appen visar du omgivningen att du har en duktig och välfungerande hund. Som ett bevis på detta erhåller du ett diplom och en scarf med trycket "Duktig Hund" i den färg som motsvarar er kunskapsnivå samt ett diplom.

Här hittar du mer information

Appen kostar 119 kronor och finns där appar finns. Klubbar som håller kurser kan hitta mer information på sbkutbildning.se samt beställa material såsom scarfs och diplom till deltagarna på www.brukshundklubben.se/duktig-hund.