Råd till arrangörer och medlemmar med anledning av Covid-19

Som uppföljning av tidigare information om Covid-19 kommer här handfasta råd på saker som både arrangörer, deltagare och medlemmar kan tänka på.

Just nu så kommer det otroligt många frågor till förbundet från våra klubbar och medlemmar hur man ska tänka kring verksamhet både vad gäller prov och tävlingar men också kursverksamhet.

Då de flesta frågor är lite olika men tangerar samma område vill vi avge följande rekommendationer som baserar sig på information från Folkhälsomyndigheten.

• Om du själv känner av symptom eller är orolig för smitta så avstå att delta i aktiviteter
  • Var noga med hygienen och ha lite tvål och våtservetter med dig alternativt handsprit
  • Om du är arrangör av ett prov eller tävling där det ingår hantering av föremål, se till att det finns lite tvål och våtservetter alternativt handsprit som tävlings- eller provledaren använder mellan momenten där föremål används
  • Undvik att ta i hand, även om det ingår i prov- och tävlingsverksamheten.
  • Undvik att röra ansiktet tills du haft möjlighet att rengöra händerna
  • I vår verksamhet håller vi normalt avstånd mellan varandra då vi mestadels har en hund i kopplet så de rekommenderade 1,5 - 2 meter uppfylls
  • Se till att fika serveras utomhus.

Ta också gärna del av de allmänna råd som vi tidigare gått ut med.

Tänk på att vid utomhusaktiviteter verkar smittorisken vara betydligt mindre. Eftersom Brukshundklubben erbjuder detta i stor utsträckning kan det vara en fördel att bedriva/delta på utomhusverksamhet för att främja en social samvaro i tider där detta begränsas i övrigt. Folkhälsomyndigheten har gått ut med rekommendationer kring idrottsverksamhet som Brukshundklubbens verksamhet kan likställas med.

Folkhälsomyndigheten har tagit fram information till arrangörer och handfasta verktyg för att göra en riskbedömning.