Allmänna råd med anledning av Corona

Svenska Brukshundklubbens verksamheter påverkas av nya riktlinjer kring coronaviruset.

Med anledning av regeringens och Svenska Kennelklubbens (SKK) nya riktlinjer, kommer vår verksamhet att påverkas i större omfattning än tidigare.

Brukshundklubben följer SKK och Folkhälsomyndigheternas riktlinjer. All information går ut via brukshundklubben.se och uppdateras löpande.

Allmänna råd

• Ta ansvar för din egen och andras hälsa
  • Var noga med din handhygien
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik onödig kroppskontakt såsom att ta i hand etc.
  • Undvik att röra ansiktet tills du haft möjlighet att rengöra händerna
  • Är du sjuk stannar du hemma! Avvakta att delta i aktivitet minst två dagar även efter att symptom har gått över.
  • Tillhör du en riskgrupp bör du inte delta Brukshundklubbens aktiviteter
  • Vid konferenser, årsmöten etc. där möjlighet finns, skicka delegater/representanter utanför riskgrupp att delta eller genomför arrangemanget digitalt.
  • Följ råden från Folkhälsomyndigheten på www.folkhalsomyndigheten.se.
  • Om du är arrangör av ett prov eller tävling där det ingår hantering av föremål, se till att det finns lite tvål och våtservetter alternativt handsprit som tävlings- eller provledaren använder mellan momenten där föremål används
  • Undvik att ta i hand, även om det ingår i prov- och tävlingsverksamheten.
  • I vår verksamhet håller vi normalt avstånd mellan varandra då vi mestadels har en hund i kopplet så de rekommenderade 1,5 - 2 meter uppfylls

Svenska Kennelklubbens hemsida www.skk.se

Folkhälsomyndighetens hemsida www.folkhalsomyndigheten.se