Årsmöten och medlemsmöten våren/ sommaren 2020

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund

Med anledning av covid-19 anpassas förutsättningarna för årsmöten, fullmäktigemöten och medlemsmöten inom Svenska Brukshundklubben under vår och sommar 2020.

Kvarvarande årsmöten 2020

Svenska Kennelklubben, SKK, har gett dispens för sista dag för att hålla års- och fullmäktigemöten 2020 till:

• 30 september för direkta medlemsorganisationer (läns-, special- och verksamhetsklubbar samt Sveriges Hundungdom)
  • 31 augusti för indirekta medlemsorganisationer (alla andra klubbar i organisationen).

Förening inom Svenska Brukshundklubbens organisation (klubb/distrikt/lokalområde/region/rasklubb) räknas alltså som indirekta medlemsorganisationer i SKK:s formulering ovan.

Tillsvidare rekommenderar SKK alla klubbar som inte har genomfört sina års- eller fullmäktigemöten att skjuta upp eller att genomföra dem på distans via SKK.

SKK:s anslutna klubbar kan arrangera förenklade årsmöten och fullmäktigemöten på distans med start den 14 april 2020, via SKK. Här finns info om hur det ska gå till för att vara godkänt: www.skk.se/sv/skk-och-covid-19/ars--och-fullmaktigemoten.

Medlemsmöten under våren/ sommaren 2020

Många klubbar och distrikt har genomfört sina årsmöten men planerar nu inför kommande medlemsmöten.

Under rådande förutsättningar med covid -19 är normalstadgarnas stipulerade antal medlemsmöten som anges i dem underställda det ansvar vi alla har att följa Folkhälsomyndighetens och Svenska Kennelklubbens råd och uppmaningar.

Inställda eller uppskjutna medlemsmöten är med anledning av detta sanktionerat.