Valberedningen har lämnat sitt preliminära förslag

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund

Den centrala valberedningen har, i enlighet med Svenska Brukshundklubbens reviderade grundstadgar, lämnat sitt preliminära förslag inför organisationskonferensen samt kongressen 2020.

Ny valordning

De nya grundstadgarna innefattar en ny valordning och rutinerna kring valberedningens förslag ser därför annorlunda ut. Senast den 1 januari ska valberedningen presentera ett preliminärt förslag på personer att väljas till förbundsstyrelsen vid kongressen i maj.

Distrikt och rasklubbars möjlighet att nominera

Här kan du läsa mer om den nya valordningen och hur distrikt/rasklubbar kan nominera ytterligare kandidater fram till den 20 januari 2020. Information har gått ut till distrikt och rasklubbar med information och nomineringsblankett för ev. nominering enligt den nya valordningen.

Valberedningen informerar

Valberedningen har en egen informationssida på vilken du hittar bla. valberedningens sammansättning och arbetssätt.

Valberedningens preliminära förslag

Här presenteras det preliminära förslaget från valberedningen. Även det slutgiltiga förslaget på förbundsstyrelse samt övriga kongresshandlingar kommer att presenteras på sidan längre fram när de är klara.