Nytt tävlingssystem – nya betalningsrutiner

Publicerat i: Prov & tävling, Avel & hälsa

Svenska Brukshundklubben håller på att ta fram ett nytt tävlingssystem som ska ersätta SBK Tävling.

Arbetet är i full gång med att utveckla det nya tävlingssystemet som kommer att bli bättre och mer användarvänligt än det som SBK Tävling erbjuder idag. Förbundskansliet, som är med och utvecklar det nya systemet, har tagit fasta på alla frågor som kommit in från användarna och har en tydlig bild över vad som önskas av ett nytt system.

I dagsläget är inte lanseringsdatumet klart, men SBK tävling kommer att löpa vidare så tävlingarna kan planeras och genomföra av arrangörerna och anmälas till av de tävlande precis som vanligt. Allt utom på en punkt.

Nytt betalsystem och bättre återbetalning

I det nya tävlingssystemet kommer vi ha ett nytt betalsystem, för att få ett större utbud av betalningar att erbjuda de tävlande. En stor fördel med detta är att återbetalning av anmälningsavgifter sker direkt in på den tävlandes konto. Därför kommer återbetalning via vouchers tas bort.

Återbetalning av vouchers

Alla vouchers som de tävlande har liggandes i SBK Tävling håller på att returneras. Är den ursprungliga kortbetalningen genomförd för över ett år sedan, går den inte att returnera, utan behöver då återbetalas via vår Internetbank. För att vi ska kunna göra återbetalningen behöver vi då ett bankkontonummer att sätta in pengarna på. Kontakta i sådana fall ekonomi@brukshundklubben.se

Betalningar till tävlingar kommer hanteras av klubben via girobetalning under övergången

Inom kort kommer vi släppa 2020 års tävlingar i SBK Tävling. Eftersom vi inte kan implementera det nya betalsystemet i SBK Tävling kommer arrangörerna hantera betalning/återbetalning via girobetalning under övergångsperioden. Det innebär att tävlingar och prov som ska genomföras efter 31 december 2019, bara går att betala till klubbens plus- eller bankgirokonto tills det att det nya systemet är i drift.

Vidare information till klubbar och distrikt

Vi är medvetna om att detta kommer innebära mer administration för arrangörer under övergångsperioden. Vi gör allt vi kan för att denna period ska bli så kort som möjligt. För att underlätta föreslår förbundet att alla tävlingar läggs upp i kalendern på SBK tävling, men att inte öppna möjligheten att anmäla sig förrän tidigast tre månader innan tävlingen går av stapeln.

Vidare information till de tävlande

Du som tävlar kan underlätta för arrangören genom är att vänta med anmälningar och betalningar till tävlingar som ligger långt fram på året, så slipper arrangören manuellt hantera betalningar till tävlingar som hålls efter att det nya systemet är driftsatt.
När du som tävlande betalar din Girobetalning direkt till arrangören, tänk då på att det är viktigt att ni anger det referensnummer ni fått vid anmälan, så att arrangören lätt hittar rätt betalning till rätt anmälan.

Vidare frågor

Har du frågor kring detta, vänligen kontakta oss på support@sbktavling.se