Se upp för bedrägeriförsök

Publicerat i: Organisation

Svenska Kennelklubben uppmanar till försiktighet med utbetalningar för närvarande då klubbar inom organisationen rapporterar om bedrägeriförsök.

Svenska Kennelklubben meddelar att det är föreningar som för närvarande rapporterar om bedrägeriförsök där någon använder ordförandens mejl för att begära utbetalningar.

Svenska Kennelklubben skriver vidare att för att vara på den säkra sidan: dubbelkolla med ett telefonsamtal!

I mejlet, som ser ut att komma från klubbens ordförandes eller en annan styrelsemedlem, uppmanas kassören att göra en utbetalning till ett utländskt konto. Får du ett sånt mejl kan det alltså röra sig om ett bedrägeriförsök där någon förfalskat mejlavsändaren.

Dubbelkolla gärna med telefonsamtal

Svenska Kennelklubben uppmanar därför klubbar och föreningenar att vara extra försiktiga med avvikande transaktioner genom att dubbelkolla genom exempelvis telefonsamtal till den som begärt utbetalningen.