Roliga aktiviteter ute i landet

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund, Assistanshund

Jubileumsapporten fortsätter runt om i landet! Närmast på tur står SBK:s Göteborgsavdelning, Visby BK, Växjö BK och Höör BK som arrangerar träningstävling i rallylydnad, inmätning för agilityhundar, föreläsning/vaccinationskväll respektive hundpromenad för ungdomar.

Jubileumsapporten är de lokala event som klubbar och distrikt genomför ute i landet för att fira Brukshundklubbens 100-årsjubileum.

Träningstävling i rallylydnad

Lördagen den 24 mars arrangerar SBK:s Göteborgsavdelning träningstävling i rallylydnadens nybörjarklass och mästarklass. Tävlingen hålls i Burgårdsparken. Föranmälan och drop in-anmälan samt kringarrangemang för alla. Välkomna!

Inmätning för agilityhundar

Officiell inmätning för agilityhundar kommer att hållas i Visby den 25 mars. Dagen startar klockan 13.00 och domare Gunilla Christiansson kommer att genomföra mätningarna. Föranmälan krävs. Anmäl dig till: visbyagility@hotmail.com så återkommer vi med en tid till dig. Det arrangeras även träningstävling den 25/3 kl. 15.00. Det blir en klass 1 hoppbana och en enkel blåbärsklass med endast hopphinder och tunnlar.

Föreläsning och vaccination

En föreläsning arrangeras av Växjö BK tillsammans med Evidensia Växjö Djursjukhus den 27 mars, ämnet är: Friskvård och omvård - Viktigt att veta som hundägare. Det kommer att pratas om friskvård och lättare sjukvård, ex hur man lägger ett tassbandage samt hur och vad man ska känna igenom på sin hund. Vi avslutar med drop in vaccination. Föreläsningen är gratis för medlemmar, icke medlemmar betalar 100 kr.

Hundpromenad för ungdomar

Långfredagen den 30 mars kl. 11.00 så är alla barn och ungdomar som har hund, välkomna ner på Höör Brukshundklubb för en gemensam hundpromenad tillsammans med klubbens instruktörer. Efter hundpromenaden bjuds det på grillad korv med bröd. Även föräldrarna är välkomna att delta. Det behövs ingen föranmälan och du behöver inte vara medlem för att delta i detta arrangemang.

Fler lokala event

Här hittar du fler lokala event där just du kan vara med och fira vårt 100-årsjubileum!