Årets stipendiater utsedda

Tillsammans med Agria delar Svenska Brukshundklubben ut stipendier till årets klubb, årets tjänstehundsekipage och årets eldsjäl.

En grupp bestående av representanter från Agria och Svenska Brukshundklubben har den svåra uppgiften att utse de lämpligaste stipendiaterna.

Det finns många engagerade medlemmar och klubbar i organisationen, och stipendierna ger en bra möjlighet att lyfta de goda exemplen och inspirera. Ett stort grattis till alla stipendiater!

Årets stipendiater 2014

Årets klubb - Tierps Brukshundklubb

Motivering: För tre år sedan hotades årets klubb av nerläggning, idag är det en blomstrande klubb med ett gemensamt mål – en välkomnande klubb för alla. Tack vare fantastisk uppslutning och sann kämparglöd kan klubben återigen arrangera tävlingar, kurser, öppna träningar och utställningar som lockar både nya och nygamla medlemmar. Då det blir allt svårare för klubbar att hitta personer till förtroendeposter har årets klubb vågat sig på nya grepp. Genom att hålla öppna styrelsemöten, har fler vågat ta en styrelseposition.

Årets tjänstehundsekipage - Martin Lindbäck och Tudor

Motivering: Tillsammans på jobb och fritid visar årets tjänstehundsekipage stort prov på vilja och mod att arbeta mot samhällsnyttiga mål. Dels genom gedigen utbildning i SBKs tjänst som tjänstehund 2, patrullhund med tilläggsdressyrer i säkerhetssök, sök i byggnad och väktarskydd. Dels genom skarpa insatser tillsammans med Missing people där deras taktiska färdigheter, samarbete och skicklighet kommit väl pass.

Årets eldsjäl - Pia Nilsson, Vimmerby Brukshundklubb

Motivering: Årets eldsjäl ger inte upp. Trots en klubb i motgång kämpar hon vidare med outsinlig entusiasm, trevligt bemötande och bidrar till många glada skratt. Som instruktör är hon lika duktig på att läsa hund som människa och har förmågan, utöver det vanliga, att anpassa övningarna till varje individ. Som tävlingssekreterare är hon en drivande motor i tävlingsverksamheten och en bidragande faktor till att tävlande gärna återkommer.

Stipendierna delas ut på kongressen 9-10 maj på Radisson Blu Arlandia hotel, Arlanda.