KU urban patrullhund

Publicerat i: Tjänstehund

Försvarsmaktsgruppen inbjuder till en kompletteringsutbildning, KU urban miljö patrullhund som genomförs på P4 i Skövde, vecka 35.

Datum:

Kurs

KU Urban miljö

Plats

P4, Skövde

Datum & tid

Börjar: 29 augusti kl 09.00 (OBS, preliminär tid)

Avslutas: 1 september kl 15.00 (OBS, preliminär tid)

Målgrupp

Du som är aktivt hundbefäl i kompani. I mån av plats prio: Und/hundbefäl, plutChef, grpChef

Förkunskapskrav:

Placerad som Hundbefäl kompani i Hemvärnet – De Nationella Skyddsstyrkorna. Förband med urban uppgifter och samtliga hundbefäl placerade på Instatskompani och Hv/Und kompani.

Mål/syfte

Utbilda hundbefäl på kompani om hur hundtjänsten nyttjas i urban miljö. Hundbefäl skall få förståelse för och grundläggande kompetens vad gäller metoder för att utveckla hundekipage avseende dressyr. Hundbefäl skall vidare få förståelse för taktiskt nyttjande av hundekipage.

Syftet är att hundbefäl i nästa steg skall få tillräcklig kompetens för att vidareutveckla hundekipage på kompani och kunna bistå högre chef vid lösande av uppgift i urban miljö.

Ersättning

Kursdeltagare får kost och logi samt kilometerersättning om resan till och från kursen sker med bil.

Kursdeltagare är även berättigade till dagpenning (90% av sjukpenninggrundande inkomst delat med 365 dagar) mot inlämnat intyg om sjukpenninggrundande inkomst från Försäkringskassan, eller som lägst med för närvarande 130 kronor.

Resor

Information om eventuelll resebokning skickas i samband med att antagningsbesked skickas ut.

Övrigt

Det finns möjlighet att ha hund i logement, t ex i egen medhavd bur. Hundar kommer att användas i utbildningen.

Frågor

Eventuella frågor kan skickas till tjanstehund[at]brukshundklubben.se

Anmälan

Anmälan görs direkt i formuläret nedan senast den 20 juli. OBS, utöver din anmälan önskar vi få ett mail till tjanstehund[at]brukshundklubben.se från din utbildningsgrupp eller utsedd funktionsföreträdare i hundtjänst som intygar att du är behörig att gå kursen.

Svenska Brukshundklubben följer dataskyddsförordningen GDPR. Därför vill vi göra dig uppmärksam på att de personuppgifter du lämnar nedan kommer att sparas för vidare dokumentation och kommunikation med din klubb, ditt distrikt och din utbildningsgrupp. Vid kurs- och konferensanmälningar skickas deltagarlista med kontaktuppgifter till alla deltagare.

Kontrollera att du skrivit rätt e-postadress då bekräftelse på din anmälan skickas via e-post.
Tar du med dig en hund?