SBK Instruktör

Olika typer av instruktörer

Inom Svenska Brukshundklubben kan du utbilda dig till instruktör inom en rad olika specialområden där SBK Instruktör ligger som grund för samtliga påbyggnadsutbildningar.

Följande instruktörsutbildningar är under revidering och förväntas komma igång under 2021.

• SBK Instruktör Rallylydnad

SBK-instruktörer utbildas av SBK-lärare.
Utbildningen till SBK-lärare arrangeras av centralförbundet via Utskottet för hundägarutbldning.

Agilityinstruktör
Svenska agilityklubben har hand om utbildning av agilityinstruktörer.
Länk till Svenska agilityklubben
Kursplan för instruktör A 1 och A 2 hämta här (PDF-dokument, 175 kB)

Bli instruktör

För att utbilda dig till instruktör ska du vara aktiv i din klubb och bli rekommenderad av styrelsen. Du ska också ha hjälpt till på minst två kurser och ha vitsord från instruktörerna som ansvarat för kurserna.

Yrkeslärare hund på Naturbruksgymnasier har möjlighet att utbilda sig till SBK-lärare, vid intresse kontakta ansvarig i utskottet: asa.almgren(@)brukshundklubben.se

Instruktörsutbildningar arrangeras av distrikt eller lokalklubb i samråd med distrikt.

Till arrangör av instruktörsutbildning och lärare

Instruktörsutbildningen genomförs i olika delar. Syftet är att utbildningssytemet ska vara flexibelt och att samtliga blivande instruktörer får en gemensam plattform.
Den blivande instruktören utbildar sig till SBK Instruktör (allmänlydnadsinstruktör) därefter finns ett antal specialinriktningar. Det går förstås utmärkt att utbilda sig inom flera specialinriktningar.

Kursplaner för de olika utbildningarna finns i högerspalten.
Lärarhandledningar tillhandahålls endast till SBK Lärare och då genom ett arbetsrum till vilket det krävs inloggning.