Moment i rallylydnad

Här presenteras skyltarna för de olika klasserna i Svenska Brukshundklubbens tävlingsform rallylydnad och du kan läsa om hur momenten utförs.

Skyltarna som går att ladda ner nedan är endast för träningsändamål. Skyltarna är copywrightskyddade, och får inte användas för vidareförsäljning. Skyltar för tävling eller återförsäljning går att beställa i SBK-shopen.

Brukshundklubbar kan kontakta kansliet för nerladdning av tävlingsskyltar.

Nybörjarklass

Nybörjarklassen har 33 olika moment som kan ingå i banan på tävling och specifikt för klassen är att hunden är kopplad under hela banan.

Skyltar Nybörjarklass (PDF-dokument, 100 kB).

Skyltar i visitkortsformat (PDF-dokument, 72 kB)

Momentbeskrivningar Nybörjarklass (PDF-dokument, 132 kB)

Fortsättningsklass

I fortsättningsklassen ska minst 5 av momenten vara fortsättningsskyltar. Det är också obligatoriskt med ett hindermoment.

Skyltar Fortsättningsklass (PDF-dokument, 69 kB).

Skyltar i visitkortsformat (PDF-dokument, 734 kB)

Momentbeskrivningar Fortsättningsklass (PDF-dokument, 122 kB)

Avancerad klass

I den avancerade klassen ska minst tre av momenten vara från fortsättningsklassen och minst fem från skyltarna för avancerad klass. Även här är det obligatoriskt med ett hindermoment.

Skyltar Avancerad klass (PDF-dokument, 66 kB)

Skyltar i visitkortsformat (PDF-dokument, 588 kB)

Momentbeskrivningar Avancerad klass (PDF-dokument, 77 kB)

Mästarklass

I den här klassen ska minst tre av momenten vara hämtade från den avancerade klassen och fem från mästarklassen. Klassen ska innehålla två hindermoment.

Skyltar Mästarklass (PDF-dokument, 65 kB)

Skyltar i visitkortsformat (PDF-dokument, 545 kB)

Momentbeskrivningar Mästarklass (PDF-dokument, 70 kB)