Tävling & regler i mondioring

Svenska Brukshundklubben arrangerar tävlingar i mondioring fr.o.m 2017. Här finns information om att tävla samt regler. Välkommen att ladda hem dem.

Tävla i Mondioring

För att få tävla krävs att man genomfört MH samt godkänt Socialitetstest (enligt FCI/SMCU:s lista), gäller även för deltagande i MRL och MRLH.

I Sverige är de officiella Socialitetstesten, Socialitetstest Mondioring (STMR) samt BH-prov (IPO).

Alla hundar och raser, med stamtavla, kan tävla MRL och MRLH.

För att få tävla Mondioring och skyddet krävs ras av vilket SBK har avelsansvar för. Det krävs även tränings- och tävlingslicens.

Alla hundar och raser, med stamtavla, kan tävla MRL och MRLH.

Klasser att tävla

MR 1-3

MRL 1-3 (endast lydnadsmomenten i respektive klass)

MRLH 1-3 (endast lydnads- och hoppmomenten i respektive klass)

Anmälan till tävling Ändrat 2017-01-16

För tävlande som vill anmäla sig till tävling i Mondioring ska från 2017 göra detta i SBK Tävling. Länk till anmälningsavgifter finns till höger.

Länk till SBK Tävling finns till höger.

För arrangörer Ändrat 2017-01-16

Ansökan om prov i Mondioring sker från 2017 i SBK Tävling och administreras helt via systemet. Arrangörerna uppmanas att titta i SBK Tävling innan ansökan om nya MR tävlingar görs, för att se så inga tävlingar inom distriktet sker samma datum. Tävlingarna godkänns automatiskt.

Etisk policy

Du hittar Svenska Brukshundklubbens etiska policy vid prov och tävlingar på sidan Styrdokument.

Regelböcker för Mondioring 2017 kommer endast att finnas på hemsida!

Många andra tävlingsregler kommer dock att kunna köpas tryckta i snygga häften i SBK-shopen inom kort.