Mästerskap

Svenska mästerskap, nordiska mästerskap och världsmästerskap arrangeras varje år i Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. Svenska landslag finns i agility och lydnad.

Svenska mästerskap

Svenska Brukshundklubben arrangerar varje år flera svenska mästerskap i våra prov- och tävlingsgrenar. För varje mästerskap är det ett av våra distrikt som står som arrangör.

Tävlande i de högsta klasserna kvalar och bjuds in till respektive mästerskap.

Svenska landslag

I agility och lydnad har vi i Svenska Brukshundklubben landslag som tävlar i nordiska mästerskap och världsmästerskap.

Nordiska mästerskap

Varje år arrangeras nordiska mästerskap. Land och plats rullar mellan de nordiska länderna.

Tävlande tas ut av respektive landslagsledare eller centrala grupperna inom utskottet.

Världsmästerskap

Varje år arrangeras världsmästerskap genom Fédération Cynologique Internationale (FCI).