Uttagning till talangtruppen

Uttagning till truppen sker en gång per år och varje ansökningsperiod kommer att läggas ut här. Ansökningstiden till 2019 års trupp gick ut den 1 december 2018.

Tolv ekipage är uttagna till 2018 års talangtrupp, klicka här för en presentation av dem! Vår intention är att finna ekipage som har målmedvetenhet och kapacitet att ta sig till landslaget i lydnad.

Talangtrupp 2019

Vi som kommer att jobba med 2019 års talanger är Andreas Rundqvist och Anette Andersson, samt en person som ännu är vakant. För presentationer, klicka här! Talangtruppen kommer att bestå av tolv ekipage, precis som 2018. Vi hoppas kunna finna ett gäng ivriga och satsande lydnadsekipage som är redo att träna hårt och målmedvetet!

Talangtruppen kommer att ha fyra läger inklusive det årliga mötet med norrmännens talanger. Samtliga läger kommer att hållas i Göteborg med omnejd (ca 20 mils radie). Mer detaljer kring datum kommer senast i mitten/slutet av december. Det första lägret kommer bli i slutet av januari/början februari.

Målet för oss är att deltagarna ska komma att delta vid rankingtävlingarna, som är grunden till att komma med i lydnadslandslaget.

Ansökan till 2019 års Talangtrupp

Alla som har siktet inställt på landslaget är välkomna att söka. Detta gör man genom att skicka en presentation av sig själv (inkl hundbakgrund) och sin hund. Tillsammans med detta ska två filmer bifogas (gärna länkar till t ex youtube). Filmerna ska vara från den klass ni befinner er i, med kommendering och så tävlingsmässigt som möjligt. Allt under programmet ska filmas i ett svep ända tills ekipaget lämnat planen. En fördel är om den som filmar ser till att alla delar och detaljer syns ordentligt. Filmen får med fördel tas inomhus/i ridhus.Gruppmomentet ska filmas för sig och med minst två statisthundar med i gruppen.

Kriterier för att söka till talangtruppen, se nedan.

Vid uttagning av deltagarna tittar vi i första hand på samarbete hund/förare, engagemang och utvecklingspotential. Tyvärr finns det vissa saker som inte framgår så tydligt på film, och exempelvis om hunden "ljudar" i momenten. Därför är det viktigt att uppge i ansökan om hunden har ljud i ett eller flera moment.

Sista ansökningsdag var den den 1 december 2018. Frågor? Kontakta andreas@harlydigahundar.se.

Kostnaden för att deltaga kommer bli cirka 2 700 kronor per läger.

Vad är kriterierna för att söka till talangtruppen?

För att söka till truppen ska...

Hunden:
  • Som lägst vara startad i nuvarande lydnadsklass 2.
  • Fungera väl i grupp tillsammans med andra hundar och människor.
  • Vara max 5 år fyllda under det aktuella året i talangtruppen. OBS! Detta gäller inte för de hundar som varit med föregående år, vars förare söker igen.
  • Ska kunna bli lämnad själv i olika rum.
Föraren:
  • Vara engagerad och intresserad av att ta del av andras träning, bjuda på sig själv och sina erfarenheter samt fungera som en god lagkamrat.
  • Förstå att alla vi i talangtruppen ska vara ett föredöme genom att hålla en proffsig, positiv framtoning gentemot medtävlare, funktionärer och övriga inblandade. Och detta är precis lika viktigt inom sociala medier.
  • Mål – lydnadslandslaget!

2019 års talanger kommer att presenteras i slutet av 2018.

Talanglaget 2016

Talangerna pratar taktik?

Talangekipage 2017 Sandra & Myx går fritt följ

Talangtävling i Väla 2018

Talanghunden staffordshire Donna apporterar.

Border collie ligger vid skylt där det står Ligg

Kelpien Juno ligger och tittar på sin matte

Talangekipage

Camilla & Krim

2017 års talangtrupp

Så här beskriver några av talangerna sitt år i truppen:

Michelle
Mitt år i talangtruppen har varit tufft, utvecklande och alldeles alldeles underbart!

Tina
Mitt år i talangtruppen har gjort mig till en hundtränare som vill till toppen!

Linnéa
Mitt år i talangtruppen har varit så mycket mer utvecklande än jag kunde drömma om, att söka hit är bland det bästa jag gjort!

Camilla
Mitt år i talangtruppen har gett mig enormt mycket erfarenhet och verktyg till framtiden OCH jag har lärt känna helt fantastiska vänner och lagkamrater.

Eva
Mitt år i Talangtruppen har visat mig att allt vi drömmer om är möjligt. Och att det blir enklare och roligare att göra det med likasinnade.

Marika
Mitt år i talangtruppen har varit fantastiskt givande & utvecklande. Så himla glad att jag fick chansen att vara med detta år tillsammans med detta underbara gäng. Detta är bara början på vår resa!

Har du frågor om talangtruppen?

Då är du välkommen att kontakta Andreas Rundqvist, andreas@harlydigahundar.se.