Uttagning av landslag

Lydnaden är en hundsport med framtiden för sig och allt fler länder får fram duktiga ekipage. Vår målsättning är att skapa ett lag som kan hävda sig på toppen.

Vi vill få fram det där lilla extra som behövs för att nå pallplats. När vi väljer ut ekipage till laget prioriterar vi därför förare som – utöver att prestera goda resultat – bidrar till ett gott och positivt arbetsklimat som ger var och en i laget chans att blomma ut och nå sin fulla potential när det verkligen gäller.

Det är också viktigt att hundarna har goda förutsättningar att klara att prestera i den speciella miljö ett mästerskap kan genomföras i. De ekipage som har placering 1-3 på rankinglistan är normalt direktkvalificerade, men det är möjligt att även någon av dessa får stå över om särskilda skäl finns utifrån våra övergripande kriterier.

Årets landslagsläger

2017 års landslagsläger har ägt rum den 10-12 mars i Guldhunden Arena, Kalmar och den 6-8 oktober i Kyrkekvarn, Mullsjö.

Uttagning

Till varje läger tas en trupp ut på cirka tio deltagare. Bland dessa tas laget ut till nästföljande mästerskap.

I januari bjuder vi in deltagare till landslagslägret i mars. Vi kommer då att utgå då från rankinglistan (2017) samt resultaten från NM. Därefter nollställs rankinglistan. Vi lämnar 2-4 "wild card"-platser till lägret i mars, vilka kommer tillsättas direkt efter rankingtävlingen i februari.

VM-laget tas ut direkt efter rankingtävlingarna i april (utifrån samma uttagningskriterier som vanligt) och besked till berörda lämnas under första veckan i maj. För att kunna tacka ja till en plats förutsätts att man kan delta på VM-samlingen i Kil 25-27 maj, samt att pass och vaccinationer är klara för en resa till Holland vecka 25.

Om man får en inbjudan

När du får en inbjudan tar du själv ställning till om du vill delta på lägret eller inte. Självkostnadspris gäller för hallhyra, mat och boende.

De som tackat ja till sin lägerplats får ett mer detaljerat program via mejl cirka tio dagar innan lägret. Boendemöjligheter är då förbokade genom landslagsledningen.