Tävling & regler i IGP (IPO)

Svenska Brukshundklubben arrangerar tävlingar i IGP (IPO). Här finns information om att tävla samt regler. Välkommen att ladda hem dem.

Tävla i IGP (IPO)

För IPO-prov, som innehåller skyddsarbete, får endast brukshundraser tävla. Det krävs också en licens för att får tävla i IGP. Övriga provformer inom IGP är öppna för alla raser.

Föraren ska vara medlem i Svenska Brukshundklubben för att få delta i tävlingar.

Tävlingar & mästerkap

Tävlingar arrangeras av både rasklubbar och lokala brukshundklubbar. Det arrangeras årligen ett svenskt mästerskap i IGP. Därifrån tas deltagare ut till världsmästerskapen i IGP-prov och IGP-FH.

Titlar att vinna

Hunden kan ta certifikat i IGP-prov och i IGP-FH. Tillsammans med en utställningsmerit blir den brukschampion.

Klasser tävla i

I IGP finns det tre klasser man kan tävla i, IGP I, IGP II och IGP III med stegrande svårighetsgrad. BSL har också tre klasser med stegrande svårighetsgrad och FH två.

Anmälan till tävling

Anmälan till IGP görs via SBK Tävling.

Etisk policy

Du hittar Svenska Brukshundklubbens etiska policy vid prov och tävlingar på sidan Styrdokument.

Regelböcker för IGP-2019 kommer endast att finnas på SBK:s hemsida!

Många andra tävlingsregler kommer dock att kunna köpas tryckta i snygga häften i SBK-shopen inom kort