Tävling & regler i IPO

Svenska Brukshundklubben arrangerar tävlingar i IPO. Här finns information om att tävla samt regler. Välkommen att ladda hem dem.

Tävla i IPO

För IPO-prov, som innehåller skyddsarbete, får endast brukshundraser tävla. Det krävs också en licens för att får tävla i IPO. Övriga provformer inom IPO är öppna för alla raser.

Föraren ska vara medlem i Svenska Brukshundklubben för att få delta i tävlingar.

Tävlingar & mästerkap

Tävlingar arrangeras av både rasklubbar och lokala brukshundklubbar. Det arrangeras årligen ett svenskt mästerskap i IPO. Därifrån tas deltagare ut till världsmästerskapen i IPO-prov och IPO-FH.

Titlar att vinna

Hunden kan ta certifikat i IPO-prov och i IPO-FH. Tillsammans med en utställningsmerit blir den brukschampion.

Klasser tävla i

I IPO finns det tre klasser man kan tävla i, IPO I, IPO II och IPO III med stegrande svårighetsgrad. BSL har också tre klasser med stegrande svårighetsgrad och FH två.

Anmälan till tävling

Anmälan till IPO görs via SBK Tävling.

Etisk policy

Du hittar Svenska Brukshundklubbens etiska policy vid prov och tävlingar på sidan Styrdokument.

Regelböcker för IPO 2017 kommer endast att finnas på hemsida!

Många andra tävlingsregler kommer dock att kunna köpas tryckta i snygga häften i SBK-shopen inom kort