Tävling & regler i bruksprov

Svenska Brukshundklubben arrangerar tävlingar i bruksprov. Här finns information om att tävla samt regler. Välkommen att ladda hem dem.

Tävla i bruksprov

För att få delta i bruksprov måste hunden vara registrerad i Svenska Kennelklubben. Dock är specialmomentet skydd endast öppet för brukshundraser.

Klubbtillhörighet vid bruksprov

Vid bruksprov krävs att förare är medlem i och tävlar för en SBK-klubb.

Tävlingar och mästerskap

Årligen arrangeras SM i bruksprov dit landets bästa ekipage kvalificerar sig. Det finns också nordiska mästerskap dit ett utsett landslag åker och tävlar.

Klasser att tävla

Man kan tävla i appellklass, lägre klass, högre klass och elitklass.

Länk till regelguiden

I Regelguiden bruksprov hittar du tolkningar av bruksreglerna samt fördjupningar.

Anmälan till tävling

Anmälan till bruksprov görs via SBK Tävling.

Etisk policy

Du hittar Svenska Brukshundklubbens etiska policy vid prov och tävlingar på sidan Styrdokument.

Regelböcker till försäljning

Många tävlingsregler kommer att finnas att köpa tryckta i snygga häften i SBK-shopen inom kort.