Mentalitet

Oavsett varför man har hund vill alla hundägare ha en nära och trygg relation med sin hund. En bra sätt att få det är att lära känna sin hunds mentalitet.

Brukshundklubben erbjuder därför sina medlemmar att beskriva och testa sin hunds mentalitet. Det kan göras i enklare form redan som valp, och sedan mer noggrant efter 12 månaders ålder. Du som hundägare kan också gå en lärorik grundkurs om hundars mentalitet, som ni har glädje av hela livet.

Pröva din hunds mentalitet

Mentalbeskrivning och mentaltester kan göras på över 100 platser i hela landet. De arrangeras av Svenska Brukshundklubbens lokal- och rasklubbar. På www.brukshundklubben.se/dinklubb kan du se vilken klubb som ligger närmast dig. Mentalbeskrivning av en hel eller delar av en kull kan även bokas av uppfödare.

Dessa aktiviteter finns

• Mentalbeskrivning valp (MV). Genomförs och bokas hos uppfödaren.
  • Mentalbeskrivning hund (MH). Från 12 månaders ålder. Kan arrangeras av Svenska Brukshundklubbens lokal- och rasklubbar.
  • Mentaltest (MT). Kan göras först efter mentalbeskrivning hund. Kan arrangeras av Svenska Brukshundklubbens lokal- och rasklubbar.
  • Grundkurs i mentalitet (M1). Kan arrangeras av lokal- och rasklubbar.