Logotyp

Svenska Brukshundklubbens logotyp symboliserar våra verksamheter där hunden är i fokus. De tre kronorna visar att vi är en frivillig försvarsorganisation.

Användande av logotypen

Svenska Brukshundklubbens logotyp är skyddad med copyright, den får inte förvanskas eller missbrukas. Logotypen har funnits sedan 1951, läs mer om det i vår historia.

Logotypen i klubb & distrikt

Som klubb eller distrikt i Brukshundklubben bör logotypen användas på exempelvis brevpapper, affischer, skyltar och märken. Även i annonser och trycksaker inom vår verksamhet. Den bidrar till att sprida bilden av och förtroendet för Brukshundklubben.

Ny grafisk profil på G

Svenska Brukshundklubbens logotyp 2016

Med anledning av en ökad efterfrågan från klubbar och distrikt på en gemensam profil, har förbundet börjat att fräscha upp sin grafiska profil som gradvis kommer att fasas in, främst i tryckt material. I detta ingår också en renodling av logotypen som klubbades igenom på 2017 års kongress.

Den tidigare versionen av logotypen kommer fasas ut under en period så det inte tillkommer extrakostnader. Vi räknar med att det tar cirka ett år för utfasning centralt. På distrikt- och klubbnivå kan det ta ytterligare tid. Vi kommer ta fram klubblogotyper enligt den nya profilen där vi prioriterar de klubbar som redan sedan tidigare använd SBK-loggan med klubbtillägg samt distrikt. Klubbar och distrikt implementerar sedan detta i sin takt. Andra klubbar kommer ha möjlighet att skaffa SBK-baserad logotyp med lokalt tillägg precis som tidigare.

Utformning av renodlad logotyp

förslag på renodlad logotypJubileumslogotyp under 2018

Under hösten 2017 kommer vi att börja använda den jubileumslogotyp som är framtagen med anledning av 100-årsfirandet 2018. Logotypen för 100-årsjubileet är enligt den tidigare utformningen, vilket vi anser är positivt. Den får sätta punkt för SBK:s första hundra år då logotypen haft samma utförande de senaste 35 åren. Den renodlade versionen får markera en nystart på en ny era och ett nytt sekel för klubben.

Beställ egen klubblogotyp

Renodlad klubblogotypSom rasklubb, lokalklubb eller distrikt kan man beställa en unika logotyp från förbundskansliet. Vid intresse, mejla kommunikationsansvarig på sanna.ameln[at]brukshundklubben.se.

Ladda hem Svenska Brukshundklubbens renodlade logotyp

Färgkoder för tryck av logotypen:
Pantone 1225 C (gul) & Pantone 294 C (blå)

För tryck, högupplöst CMYK För webb, lågupplöst RGB
Färg - högupplöst EPS (EPS-dokument, 1,1 MB) Färg - lågupplöst GIF (Image-dokument, 23 kB)
Färg - högupplöst PDF (PDF-dokument, 409 kB) Färg - lågupplöst PNG (Image-dokument, 39 kB)