Logotyp

Svenska Brukshundklubbens logotyp symboliserar våra verksamheter och klubbar som länkar i en helhet. Logotypen skapades redan 1951.

Användande av logotypen

Svenska Brukshundklubbens logotyp är skyddad med copyright, den får inte förvanskas eller missbrukas. Logotypen har funnits sedan 1951, läs mer om det i vår historia.

Logotypen i klubb & distrikt

Som klubb eller distrikt i Brukshundklubben bör logotypen användas på exempelvis brevpapper, affischer, skyltar och märken. Även i annonser och trycksaker inom vår verksamhet. Den bidrar till att sprida bilden av och förtroendet för Brukshundklubben.

Ny grafisk profil på G

Förbundet håller på att fräscha upp sin grafiska profil som gradvis kommer att fasas in, främst i tryckt material, under en period. I detta ingår också en renodling av logotypen. Klubbar och distrikt som idag har logotyper baserade på SBK-logotypen kommer erbjudas samma slags renodling. Andra klubbar kommer ha möjlighet att skaffa SBK-baserad logotyp med lokalt tillägg precis som tidigare.

Beställ egen klubblogotyp

Som rasklubb, lokalklubb eller distrikt går det bra att beställa er unika logotyp. Den görs utifrån vår gemensamma logotyp med ett bågformat tilläggsfält under med ert namn. Logotypen skapas i fyrfärg (se bilden) och levereras i digitala format anpassade för både tryck och webb.

Eftersom ny grafisk profil är på G går det inte att beställa klubblogotyper i nuläget. Mejla oss gärna ändå så vi vet att det finns intresse. Vi kan då återkomma till er när vi kan börja leverera enligt den nya profilen.

Beställ genom kommunikationsansvarig på förbundskansliet för 875 kr inklusive moms. Filerna levereras inom sju arbetsdagar från orderbekräftelse.

Svenska Brukshundklubbens logotyp 2016

Ladda hem Svenska Brukshundklubbens logotyp

Färgkoder för tryck av logotypen:
Pantone 1225 C (gul) & Pantone 294 C (blå)

För tryck, högupplöst CMYK För webb, lågupplöst RGB
Färg - högupplöst EPS (EPS-dokument, 1,1 MB) Färg - lågupplöst GIF (Image-dokument, 23 kB)
Färg - högupplöst PDF (PDF-dokument, 409 kB) Färg - lågupplöst PNG (Image-dokument, 39 kB)