Infomaterial

Svenska Brukshundklubbens broschyrer och presentationer att beställa eller ladda hem.

Ladda hem presentationer

Presentationen om Svenska Brukshundklubben är i första hand tänkt för dig som ska hålla ett föredrag eller om du vill ha information i kompaktform.

SBKs powerpoint-mall (PowerPoint-dokument, 649 kB)

Presentation av Svenska Brukshundklubben 2017 (PDF-dokument, 7,1 MB)

Ladda hem eller beställ broschyrer

Här är våra broschyrer som du är välkommen att ladda hem eller beställa via formuläret längst ner.

Broschyrerna är gratis. Vid beställning av större antal debiteras expeditionsavgift och porto (material om tjänstehund skickas utan kostnad).

Våra broschyrer

Information till blivande och nyblivna medlemmar i Svenska BrukshundklubbenVälkommen till Svenska Brukshundklubben
Information för blivande och nyblivna medlemmar om hur du blir medlem, vilka verksamheter vi har med fokus på våra fyra ben; kurs, tävling, tjänstehund och avel/mentalitet. A5, 8 sidor.

Välkommen till Svenska Brukshundklubben (PDF-dokument, 623 kB)

.

Svenska Brukshundklubbens dressyrpolicy för hundhållning, utbildning och träning.Vår vän hunden
Svenska Brukshundklubbens policy för hundhållning och vår relation till hunden vid uppfostran, utbildning och träning. A5, 8 sidor.

Vår vän hunden (PDF-dokument, 436 kB)

.

Aktiviteter i Svenska Brukshundklubben för dig och din hundAktiviteter för dig och din hund
Information om de aktiviteter som Brukshundklubben erbjuder. Gå kurs för att träna hemma eller börja tävla. Bra information för dig som vill aktivera hunden och gå kurs. A5, 12 sidor.

Aktiviteter för dig och din hund (PDF-dokument, 5,3 MB)

.

Avtalsinstruktör i Svenska Brukshundklubben. För klubbar som funderar på att anlita avtalsinstruktörer och instruktörer som vill bli avtalsinstruktörer i Svenska BrukshundklubbenAvtalsinstruktör
De klubbar som anlitar avtalsinstruktörer har möjlighet att hålla fler kurser och öka medlemsantalet. Information till klubben som funderar på att anlita avtalsinstruktörer, eller för instruktörer som vill bli avtalsinstruktör i Svenska Brukshundklubben. A5, 4 sidor.

Avtalsinstruktör (PDF-dokument, 1,3 MB)

Tjänstehund

Broschyr om frivilligorganisationer

Fyrahundra tusen
Information från Försvarsmakten om Sveriges frivilligorganisationer. A5, 20 sidor.

Fyrahundra tusen (PDF-dokument, 3,1 MB)

Broschyr om Svenska Brukshundklubbens räddningshundverksamhetRäddningshund
Information om räddningshundar, utbildningar, att vara hundförare och instruktör. A5, 4 sidor.

Räddningshund (PDF-dokument, 1,1 MB)

.

Ung med patrullhund. För dig som är ung och intresserad av att utbilda dig och hunden till patrullhundsekipage.Ung med patrullhund
Information för ungdomar (fr 15 år) om tjänstehundar inom Försvarsmakten och Svenska Brukshundklubben. A5, 4 sidor.

Ung med patrullhund (PDF-dokument, 481 kB)

.

Information till dig som är intresserad av Svenska brukshundklubbens patrullhundsverksamhetPatrullhund
Information för dig som är intresserad av att utbilda dig och din hund till patrullhund. A5, 8 sidor.

Patrullhund - Du och din hund gör nytta (PDF-dokument, 881 kB)

.

Information om att bli och vara hundtjänstpersonal på Svenska Brukshundklubbens hundtjänstskolaHundtjänstskolan
Information om att bli och vara hundtjänstpersonal i försvaret. A5, 4 sidor.

Hundtjänstskolan (PDF-dokument, 696 kB)

Mentalitet

Kom närmare din hund - lär känna den mentaltKom närmare din hund - lär känna den mentalt.
Oavsett varför man har hund – sällskap, sport, tävling etc – vill alla hundägare ha en nära och trygg relation med sin hund. Därför är det viktigt och värdefullt att lära känna sin hund mentalt. Om du vet hur din hund reagerar i olika situationer, kan du leda och stödja din hund på bästa sätt. I den här broschyren kan du läsa mer om hundars mentalitet och hur Brukshundklubben jobbar.

Kom närmare din hund (PDF-dokument, 2,7 MB)

Framsida till MH som verktyg

Mentalbeskrivning hund (MH)
Information om hur mentalbeskrivning hund (MH) går till och hur den hjälper hundägare, uppfödare och forskare. A5, 8 sidor.

Mentalbeskrivning (PDF-dokument, 326 kB)

MT för brukshundraser

Folder om mentaltest som är en del av korning och riktar sig främst till våra brukshundraser. A5, 4 sidor.

MT för brukshundraser (PDF-dokument, 615 kB)

MV-mentalbeskrivning valp
Bild på framsida till broschyren mentalbeskrivning valpFolder om mentalbeskrivning för valpar som vänder sig till uppfödare. A5, 4 sidor.

MV Mentalbeskrivning valp (PDF-dokument, 408 kB)

Beställ trycksaker

Fyll i titel och antal för de trycksaker som du önskar beställa. Meddela gärna i beställningen när ni senast behöver ha broschyrerna.