Statistik

Här hittar du statistik över resultat för olika hundraser som kan vara intressanta för både rasklubbar, uppfödare och valpköpare.

Mental status per ras

Hundars mentalbeskrivningar (MH) är värdefull information för ägarna. All data registreras även i Svenska Kennelklubbens databas Hunddata. Därifrån går det att ta fram genomsnittliga värden på hundrasernas mentala status. Om du går in via länken till höger kan du se dessa värden och spindeldiagram för våra brukshundraser och ett urval andra raser.

Rasvisa listor över uppfödare av brukshundras

I listorna nedan framgår andelen höftledsröntgade respektive mentalbeskrivna avkommor under åren 2005-2014 för olika uppfödare.

För varje ras är uppfödarna sorterade i bokstavsordning. För rottweiler och tysk schäfer, som har många registrerade valpar per år, finns även listor sorterade i storleksordning efter antalet valpar per uppfödare.

Chodský pes är en sådan ny ras inom Svenska Brukshundklubben att statistik saknas för dessa år.

Australian cattledog (PDF-dokument, 77 kB)

Australian kelpie (PDF-dokument, 82 kB)

Australian shepherd (PDF-dokument, 86 kB)

Beauceron (PDF-dokument, 77 kB)