SBK-info

SBK-info bjuder på nyheter och användbara tips för dig som är funktionär, förtroendevald eller arrangör inom Svenska Brukshundklubben.

Klubb och organisation

SBK söker en ideell kraft

Vi söker nu en ideell kraft som är intresserad av att arbeta fram förslag på hur agilityn inom Svenska Brukshundklubben bäst skulle organisera sig för att möta det behov som finns hos våra klubbar. Läs mer här.

Erbjudande till klubbar om enkelt bokföringsprogram

Svenska Brukshundklubben inleder samarbete med Speedledger. Det är ett företag som erbjuder ett enkelt bokföringsprogram till klubbar i Brukshundklubben. I tjänsten ingår fri bokföringsrådgivning, fritt antal användare och smarta bokföringsförslag. Samarbetet har ett mål – att förenkla administrationen för kassören och få mer tid till hundträning. Detta är en tjänst som erbjuds de klubbar som vill. Klicka här för mer information.

Handla från jubileumsshopen före sista augusti

Passa på att beställa jubileumsprodukter till klubben. Gör ni det innan sista augusti hinner ni få det levererat under oktober. Produkterna kan skänkas till klubbens funktionärer eller säljas till medlemmar för att få intäkter till klubben. Här hittar du vår jubileumsshop.

Hundhallar

Många klubbar som investerat i en inomhushall förlänger träningssäsongen och ökar klubbens intäkter. Ett riktigt bra bidrag till utveckling! Har er klubb en hundhall? Förbundskansliet gör just nu en inventering av hundhallar som kommer resultera i en förteckning på brukshundklubben.se. Ta chansen till fri marknadsföring och mejla oss uppgifter om er hundhall. Webbadress och ort samt ert klubbnamn behöver vi. Mejla till sanna.ameln@brukshundklubben.se.

Renodlad logotyp till rasklubbar

Efter kongressbeslutet att SBK ska verka för att organisationen har samma logotyp hjälper vi klubbar och distrikt att ta fram SBK-logotyp med klubbtillägg. Rasklubbarna erbjuds samma sak där den egna rasen finns i mitten. Framtagning av de renodlade logotyperna görs kostnadsfritt tack vare en mycket hjälpsam medlem. Beställ er klubbs logotyp genom att mejla sanna.ameln@brukshundklubben.se Du kan även läsa mer här.

Brukshundklubbens 100 årsjubileum närmar sig

Beställ våra populära jubileumsprodukter och sälj till klubbens medlemmar. Till exempel snygg hoodtröja med guldtryck, t-shirt med guldtryck, praktisk ryggsäck och fräck mössa. Tröjor kan du få med tillägg av klubbmärke på framsidan. Klubbar beställer här.

Jubileumsapporten

Jubileumsapporten syftar till att synliggöra Brukshundklubben, visa på vår kompetens och väcka intresse för vår fina organisation. Det är hög tid att börja planera. Du får tips & idéer här och kan även anmäla din klubbs arrangemang direkt.

Symposium – tänk om hunden kunde prata

Det här kommer att bli en oförglömlig upplevelse. En mötesplats för alla hundägare och oerhört intressanta föreläsare. Den 13 januari 2018. Symposiet live streamas och kommer att visas på många platser i landet. Du hittar mer information och gör en intresseanmälan här.

Avel och hälsa

Nyfiken på SBK:s nya mentaltest MT2017?

På kongressen 2016 tog SBK beslut om att införa ett nytt mentaltest, MT2017. SKK godkände inte MT2017 och SBK arrangerar därför nu både MT2007 (nuvarande MT) och MT2017 parallellt. Vill du starta på MT2017 med din hund, eller känner du dig nyfiken och vill komma och titta, oavsett vilket är du hjärtligt välkommen! Här läser du mer om MT2017, samt när och var det arrangeras.

Avelskonferens

Det finns fortfarande platser kvar vid höstens avelskonferens i Sollentuna med intressanta föreläsningar lördagen den 14 oktober. Alla medlemmar är välkomna att delta i hela eller delar av programmet! Här kan du läsa mer och även anmäla dig.

Figurant- och testledarutbildning MH

Helgen den 28-29 oktober inbjuder Utskottet för avel och hälsa till en utbildning för att bli figurant eller testledare inom mentalbeskrivning (MH). Kursen kommer att vara i Vallentuna, och kostnaden blir för kost och logi samt resa. Själva utbildningen kostar inget. Här kan du läsa mer. För mer information kontakta margaretha.carlsson@brukshundklubben.se

RAS/RUS-konferens

Årets RAS/RUS-konferens kommer att äga rum den 4-5 november, från lunch till lunch. Platsen blir Scandic hotell i Sollentuna. Inbjudan med länk till anmälningsformulär kommer i början av hösten, men boka gärna i helgen i kalendern redan nu.

Hundägarutbildning

Lärarutbildning Grundmodul startar i höst

Grundmodul lärare utgör grunden för alla andra lärarutbildningar. Utbildningen genomförs under tre fysiska tillfällen om vardera fyra dagar. Mellan varje utbildningsmodul arbetar deltagarna med hemuppgifter. Läs mer om höstens utbildning här.

Prov och tävling

Agria Rallylydnad Cup

Sveriges Hundungdom lanserar nu en ny cup för ungdomar som tävlar rallylydnad - Agria Rallylydnads Cup! Cupen är öppen för alla medlemmar i Sveriges Hundungdom som är 25 år eller yngre. Kval till finalen sker i rallyns alla fyra klasser. Lokala Brukshundklubbar kan arrangera kvaltävlingar i samband med sina officiella tävlingar, så passa på att göra det! Läs mer om cupen här.

Regler för lydnadsklass 3 i SBK Shopen

Nu finns reglerna för lydnadsklass 3 att köpa i tryckt format i SBK Shopen. Du hittar reglerna och en massa annat matnyttigt här.

Regelrevidering 2022

De regler som vi har nu är fortfarande rykande färska. Men då vi utvärderat det revideringsarbete som gjorts inför dessa regler planerar vi vidare för nästa revidering. Och nu är tidsplanen färdig inför kommande arbete. Läs mer här.

Regler för Dragprov Nordisk Stil

Nu finns reglerna för Dragprov Nordiskt stil på hemsidan. Dessa regler kommer inte att tryckas upp i något regelhäfte utan finns för nedladdning här.

Tjänstehund

Mästerskap för tjänstehundar 2018

Både Försvarsmaktsmästerskapet och Mästerskapet för räddningshundar 2018 förläggs till Blekinge 24-26/8, samtidigt med övriga SM. Läs mer här.

K9 Biathlon i Luleå

Tävlingen är en inofficiell tävling för hundekipage av alla raser och storlekar syftande till att inspirera till fysisk träning, skytte, följsamhet och samarbete inom ekipaget. Läs mer här.