Cirkelträning för människa och hund

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund, Assistanshund

Svårt att hinna med både gymmet och hunden? Genom Svenska Brukshundklubbens nya bok Cirkelträning för människa och hund hinner du med båda - samtidigt!

Cirkelträning för människa och hund är en helt ny bok som är framtagen för dig som som vill hitta inspirerande träningsövningar på olika nivårer tillsammans med din hund, eller dig som är friskvårdsinstruktör inom Svenska Brukshundklubben.

Boken beskriver övningar som stärker både din och hundens kropp på ett sunt och hälsosamt sätt. Övningarna är framtagna för att kunna göra på promenaden eller hemma.

Boken hittar du på Svenska Brukshundklubbens webbshop sbkshopen.se inom kort. Kostnad 150 kronor. Du kommer också hitta den till försäljning i Brukshundklubbens monter på Stockholms hundmässa 8-9 december på Stockholmsmässan.

Personen bakom boken

Författaren till boken är Britta Agardh som har lång erfarenhet inom området fysträning för hund men också för människa. Britta är certifierad personlig tränare för hund och certifierad fysioterapeut på hund. Hon är även utbildad allmänlydnadsinstruktör och provledare inom uthållighetsprov (UHP) via Brukshundklubben. På humansidan har hon gått pedagogisk barn -och ungdomsledarutbildning i idrott via SISU och är licensierad beteendecoach och personlig tränare. Britta har också skrivit Fysträning för hundar.

Om projektet Upp och hoppa - sund med hund

Boken är framtagen som ett utbildningsstöd för friskvårdsinstruktörer inom Svenska Brukshundklubben i ett led i projektet Upp och hoppa - sund med hund. Instruktörerna kommer i närtid hålla kurser i friskvård för hundägare på Brukshundklubbar över hela landet. Boken kommer fungera som kursmaterial. Men varför vänta på kurser? Boken i sig fungerar som ett bra stöd i den egna träningen också.

Projektet bedrivs av Svenska Brukshundklubben i samarbete med Studiefrämjandet och Sveriges hundungdom. Projektet finansieras av Svenskt friluftsliv.