Ny ledning för talangerna i lydnad

Publicerat i: Prov & tävling

Talangtruppen i lydnad har nu fått en ny ledning. Här kan du läsa mer om dem.

Om talangtruppen

De som kommer att jobba med 2019 års talanger är Andreas Rundqvist och Anette Andersson, samt en vakant. 2019 års talangtrupp kommer att bibehålla antalet platser från föregående år, dvs tolv ekipage.

Gruppen kommer att ha fyra läger inklusive mötet med "norrmännen". Lägren kommer att hållas i Göteborg med omnejd (ca 20 mils radie). Mer detaljer kring datumen återkommer vi med senast mitten/slutet av december, första lägret kommer dock bli i slutet av januari/början februari.

Målet är att deltagarna ska tävla i de rankinggrundade tävlingar som är grunden till att komma med i det svenska lydnadslandslaget.

Läs gärna mer om hur du ansöker till talangtruppen här.

Om ledningen

Andreas Rundqvist

Andreas Rundqvist började med hundar under tidigt nittiotal. Hans första hund hette Katja och fick prova på det mesta inom lydnad, agility och vallning. Men passionen för lydnaden tog över och Andreas och Katja hann tävla flera SM. Deras bästa placering är en andra plats på nordiska mästerskapen i Hamar 1997.

Min passion för lydnaden startade direkt då jag kom i kontakt med sporten, därefter var jag helt fast. Det som fascinerar mig allra mest är utmaningen att hitta nyckeln till varje hunds träning och få föraren att prestera på max.

Andreas har tävlat VM, EM, NM och SM med fem olika hundar och i olika discipliner.
De senaste åren har Andreas åkt runt i framförallt Norge och Sverige och föreläst samt hållit tävlingslydnadskurser. Privat driver Andreas ett eget företag inom teknik och lantbruk där en del av arbetet består av att valla får med sina två border collies Kattniss och Snö. Andreas roll i talangledningen är att bidra med sin "lydnadserfarenhet" samt att leda träningen med talangerna.

Jag ser verkligen fram emot att försöka hitta och leda de nya svenska lydnadstalangerna in i framtiden, men jag vill också säga att jag hyser stor respekt för den kunskap och den talang som redan finns på denna nivå. Grunden till all hundträning måste vara att det skall vara kul att träna hund! Tävlande på denna nivå brukar vara duktiga på att bara se topprestationer, och glömmer lätt bort vad som är viktigast i denna fantastiska hobby. Hoppas ni vill följa med i våran satsning!

Anette Andersson

Jag började mitt " hundliv" med schäfer på Stenungsunds Brukshundklubb.
Tävlade först bruksspår men fastnade i lydnaden när Border collien Måsarps Flisa flyttade in. Flisa visade mig vägen in i en helt ny värld fylld av apporter, vittringspinnar och konor, en fantastisk värld. Nu är det Ever on Trixa som fått ta över tränandet / tävlandet. Jag har tävlat lydnads SM med båda hundarna och är tävlingsledare, en och annan lydnadskurs har det också blivit genom åren. Vi tillbringar även en del tid i fårhagen både med praktiskt arbete och lite hobby vallning. Jag är målmedveten , strukturerad och har ett brinnande intresse för lydnadssporten. Jag ser verkligen fram mot arbetet med talangtruppen och att få se talangerna utvecklas.