Landslagsledning under Nordiska Mästerskapen

Publicerat i: Prov & tävling

Nu är landslagsledning inför årets Nordiska Mästerskap i lydnad klart. Här kan du läsa presentationer av dem båda.

Lena Löfroth

Mitt namn är Lena Löfroth och jag kommer att leda lydnadslandslaget på vårt kommande mästerskap, NM i Värnamo. Jag bor i Karlskoga tillsammans med mina tre Bordercollie grabbar. Arbetar sedan 2005 heltid med hundägarutbildningar, främst tävlingslydnad men har numera även kurser i fårvallning.

Trots att jag för närvarande endast tävlar med mina hundar i vallning, tycker jag fortfarande tävlingslydnad är riktigt fränt och jag är också utbildad tävlingsledare och domare. Två av mina tidigare hundar har varit med i Talanggruppen. En av dem gick vidare och tog plats i landslagstruppen under åren 2011-2015. Tillsammans med Gränsvallarens Sheger representerade vi stolt Sverige och deltog på tre VM och ett NM. Lagsilvret från VM i Salzburg 2012 blev vår främsta merit.

Sandra Janson

Jag har varit hundtokig så länge jag kan minnas och fick min första hund som tonåring på 90-talet och har sedan dess haft ett brinnande intresse för hundträning och tävling. Lydnadssporten har alltid legat mig extra varmt om hjärtat och jag har tävlat lydnad med olika hundraser genom åren. Min nuvarande lilla flock består av border collie och schäfer samt att det finns två mallar i familjen. Jag har även fungerat som lydnadsdomare i några år och tycker att det är roligt och utvecklande!

Vi önskar Lena, Sandra och hela laget ett stort lycka till på Nordiska Mästerskapen!