Nose Work och Mondioring

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund, Assistanshund

Våra lokala firanden i Jubileumsapporten fortsätter! Nu är det dags för träningstävling och prova på i Nose Work hos Vännäs Brukshundklubb samt mondioring-tävling hos Landskrona Brukshundklubb.

Jubileumsapporten är de lokala event som lokalklubbar, distrikt och rasklubbar genomför ute i landet för att fira Brukshundklubbens 100-årsjubileum. Här kommer de event som är aktuella just nu.

Nose Work i Vännäs

I ett samarbete mellan Vännäs Brukshundklubb, Holmsund Brukshundklubb och Umeå Brukshundklubb så kommer det att arrangeras en serie träningstävlingar i Nosework som går under samlingsnamnet "Umeälvsnosen". Första tillfället är den 24 juni och hålls av Vännäs Brukshundklubb. Målet med träningstävlingarna är att ge en möjlighet för dom som inte börjat tävla än att få prova på hur det kan se ut. Klubbarna har enats att 50% av intäkterna från tävlingarna ska gå till välgörenhet: "Djurskyddet i Västerbotten". Vännäs BHK kommer även att erbjuda publiken att få testa på Nosework på en prova-på bana och gå tipspromenad med SBK relaterade frågor. Fika kommer att finnas till försäljning.
För mer information klicka här.

Mondioring i Landskrona

Mondioring är en av de nyaste hundsporterna och består av lydnad, hopp och skydd. Upplägget av de olika momenten varierar från tävling till tävling, vilket innebär att du aldrig vet hur dagens tävling kommer se ut förrän en provhund visat programmet. Temat för sommarens tävling på Landskrona BK är GODIS!
Tävlingen pågår 30 juni-1 juli. Under fredagskvällen/eftermiddag den 29 juni kommer det genomföras ett Socialitetstest för de deltagande ekipagen.
För mer information klicka här.

Fler lokala event

Här hittar du fler lokala event där just du kan vara med och fira vårt 100-årsjubileum!