Möt våra blivande friskvårdsinstruktörer

Publicerat i: Hundägarutbildning, Avel & hälsa

I Svenska Brukshundklubbens projekt Upp och hoppa - sund med hund startar nu en pilotutbildning för blivande friskvårdsinstruktörer.

Pilotutbildningen startar nu i juni och instruktörerna beräknas vara klara i oktober - redo att ta sig an kurser på våra brukshundklubbar.

Deltagarna

Camilla Harju

Min målsättning med utbildningen är att lära mig hur man i praktiken fystränar hundar, hur man skapar individanpassade träningsupplägg och vilka typer av kurser man kan hålla för att motivera både hund och förare att träna mera tillsammans.

Catarina CarlssonCatarina Carlsson
Målsättning med utbildningen för min del är att fler hundägare på lokal klubben ska bli mer fysiskt aktiva med sin hund, både yngre och äldre.

Att få till en pulshöjande aktivitet som en del av vardagen samt att tävlingsekipage ska se det som ett komplement till sin tävlingsgren.

Emmelie Karlsson RydellEmmelie Karlsson Rydell
Min målsättning är att studera och lära mig så pass mycket i ämnet att jag självständigt kan hålla kurs i ämnet friskvård med hund .

Jag vill när kursen är slut känna att jag är så pass påläst och kunnig att jag med självförtroende kan lära ut till Emmaboda BK:s medlemmar hur man gör träningsschema till sina hundar och olika sätt att tillsammans träna sig själv och sin hund så att ekipaget blir hållbart i många år.

Jag är så glad att SBK valt att satsa på detta ämnet som jag tror kommer bli en stor hit i många år framöver.

Kerstin MalmKerstin Malm
Min målsättning med kursen är att jag och mina hundar skall få en god fysik, och att jag skall få möjlighet att lära ut till andra hundägare hur de skall hålla både sig själva och sina hundar skadefria och i form.

Malin ÅsanderMalin Åsander
Målsättningen med utbilningen är att få verktyg, inspiration och kunskap som ger mig och bättre och roligare aktiviteter med våra hundar.

Våra och hundars kroppar är gjorda för rörelse och det är en utmaning i dagens stillasittande liv - alla kan röra på sig efter sin egen förmåga!

Maria NorrbomMaria Norrbom
Min målsättning med utbildningen är att, med mina nya fördjupade kunskaper om anatomi/fysiologi och träning, kunna inspirera hundägare till ett mer aktivt hundliv. Min tanke är att genom min lokala brukshundklubb ordna kurser, föreläsningar och roliga aktiviteter som syftar till att människa och hund umgås och motionerar.

Sofia LovénSofia Lovén
Min målsättning med denna utbildning är att öka min egen kunskap inom friskvård, vilket i kombination med en utökad uppsättning verktyg kommer ge mig möjligheten att hjälpa andra människor och deras hundar, likaväl som mina egna, till ett förhoppningsvis friskare och hälsosammare liv tillsammans.

Samtidigt älskar jag att se relationer förbättras, och lyckan i att göra saker med sin hund väckas, och mål uppnås. Jag både hoppas och tror denna utbildning kommer ge mig större möjlighet att inspirera folk till att vara aktiva med sina hundar, oavsett vilken nivå det handlar om, och att vara det med glädje!

Susan LinderosSusan Linderos
Målsättningen med utbildningen är att få mer kunskap och utöka mitt kursutbud i ett område jag verkligen brinner för.

Samarbete, aktivitet och glädje tillsammans!

Mer information om projektet Upp & hoppa - Sund med hund