Var med och fira!

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund, Assistanshund

Våra lokala firanden i Jubileumsapporten fortsätter runt om i landet! Nu är det snart dags för Nordic Dog Show i Hässleholm där vi deltar med monter, uppvisningar och aktiviteter i Skultuna, Hundens Dag i Sala, prova på agility i Töreboda, föreläsningar i Surahammar och Borås, lydnadstävling i Kil samt världens största event för boxrar i Malmö.

Jubileumsapporten är de lokala event som lokalklubbar, distrikt och rasklubbar genomför ute i landet för att fira Brukshundklubbens 100-årsjubileum.

Besök vår monter i Hässleholm

Den 19 och 20 maj finns Brukshundklubbens monter på Nordskånska Kennelklubbens utställning Nordic Dog Show i Hässleholmsgården. Det är Skånedistriktet i samarbete med Hässleholms BK som arrangerar.

Uppvisningar och aktiviteter i Skultuna

Den 20 maj arrangeras öppet Hus på Skultuna Brukshundklubb kl 11-15. Vi kommer att ha uppvisning och aktiviteter av olika slag. Uppvisning av: Räddningsgänget som har en IPO-R bana på klubben, patrullhund, tävlingslydnad, rallylydnad och agility mm. Aktiviteter somanordnas är fiskdamm för hundar, gosedjurs utställning (hundutställning med gosedjur), "Hur duktig är din hund" bana, Ponnyridning mm. Vi kommer även informera om SBK och klubbens verksamhet och ha försäljning av fika och grillad korv/hamburgare. Besökare uppmuntras att ta med sin hund!

Hundens Dag i Sala

Sala Brukshundklubb kommer att arrangera Hundens dag den 20 maj för att fira hundraårsjubileet och i samband med det visa upp sin verksamhet. Det kommer finnas uppvisningar, prova på och olika aktiviteter för besökarna.

Prova på agility i Töreboda

Den 21 maj kan du komma och prova på agility tillsammans med utbildad instruktör hos Töreboda Brukshundklubb.

Föreläsningar i Surahammar

Den 22 maj arrangeras föreläsning med Jan Gyllensten i Surahammars Folkets Hus. Temat för föreläsningen är "Din hunds mentalitet i träning och vardag". Föreläsningen vänder sig till alla med hundintresse.
Den 23 maj är temat på Jan Gyllenstens föreläsning "Hundproblem och Problemhundar", även denna hålls i Folkets Hus.

Föreläsning i Borås

Reino Oskarsson föreläser om hundars mentalitet på Borås Brukshundklubb den 23 maj.

World Boxer Show i Malmö

ATIBOX 2018, världens största utställning för boxer 25 - 26 maj 2018. ATIBOX -Association Technique Internationale du Boxer bildades 1950 och består av 35 medlemsländers boxerklubbar. Varje år arrangeras ATIBOX FH-WM, ATIBOX IPO-WM och ATIBOX World Boxer Show. 2018 är det Svenska Boxerklubben som står som värd för Atibox World Boxer Show i Malmö. Ca 600 boxrar från hela världen väntas delta under de två utställningsdagarna, allt från valpar till veteraner.

Lydnadstävling i Kil

Lydnadstävling alla klasser arrangeras den 25 maj av Kils Brukshundklubb.

Fler lokala event

Här hittar du fler lokala event där just du kan vara med och fira vårt 100-årsjubileum!