Aktiviteter ute i landet

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund, Assistanshund

Våra lokala firanden i Jubileumsapporten fortsätter! Den här veckan har vi allt ifrån uppvisningar och prova-på till tävlingar i bland annat skydd och lydnad. Här kan du läsa mer om vilka event som sker den närmaste veckan!

Jubileumsapporten är de lokala event som lokalklubbar, distrikt och rasklubbar genomför ute i landet för att fira Brukshundklubbens 100-årsjubileum. Här kommer de event som är aktuella just nu.

Uppvisning i Fagersta

Den 26 maj startar Cityfesten i Fagersta som pågår över helgen. Marknad, aktiviteter för barn mm arrangeras. Fagersta Brukshundklubb kommer att finnas med under lördagen och visa upp våra aktiviteter i en park och finnas till hands för att svara på frågor och även kunna ge små råd.

Hundens dag hos Kinda BK

Den 26 maj arrangerar Kinda Brukshundklubb "Hundens dag" där vi firar brukshundklubbens jubileum. Vi kommer att ha olika aktiviteter som "Hur duktig är din hund?", prova på spår och fiskdamm.

Inofficiell utställning hos Lerums BK

Vi har vår årliga inofficiella utställning den 26 maj. Extra evenemang i anslutning till utställningen kommer att arrangeras i form av uppvisningar av olika tävlingsgrenar så som lydnad, rallylydnad, något bruksmoment, skyddsmoment o dyl.

Firande i Bjuv

Den 26 maj firar man att Brukshundklubben fyller 100 år samtidigt som Bjuvs Brukshundklubb fyller 60 år! Vi kommer under dagen ha ett fullspäckat program som lockar både gammal som ung. Vårt program: parad, tal, agilitytävling, uppvisning i rallylydnad och fårvallning. Vi kommer även visa upp weightpull och lydnad samt ha en lagtävling med fina priser och tävlan om Bjuvs snabbaste hund. Hamburgare och korv finns till försäljning. På plats finns även olika försäljare, Studiefrämjandet och veterinär för att svara på frågor.

Prova på i Hjo

Temadag med prova på aktiviteter arrangeras av Hjo Brukshundklubb den 26 maj.

Uppvisningar i Sunne

I Sunnes centrum kommer brukshundklubben, den 26 maj, att visa upp agility, rallylydnad, nosework och lydnad. Vi kommer att ha tipspromenad och "Fotografera din hund". Arrangemanget sker tillsammans med lokala djuraffären Klo & Klös.

Aktivitetsdag i Växjö

Den 26 maj är det Aktivitetsdag hos Växjö Brukshundklubb där våra medlemmar får träna tillsammans, lära känna nya personer och få med sig nya träningstips hem. Efter en dag på klubben - eller ute i skogen - träffas vi och grillar på kvällen. Man kan träna agility, rallylydnad, sök, spår, specialsök och lydnad. Pris 300 kr/person inkl mat och träning. Anmälan senast den 15 maj.

Stadspromenad i Trelleborg

Den 26 maj arrangeras en stadspromenad med rallylydnadsuppvisning av Trelleborgs Brukshundklubb. Platsen är Stirtorget i Trelleborg.

Skyddstävling hos Bro-Håbo BK

Den 27 maj arrangeras skyddsprov i lägre klass - elitklass hos Bro-Håbo Brukshundklubb. Ett perfekt tillfälle för dig som är nyfiken på sporten att komma och titta!

Klubbmästerskap i Töreboda

Klubbmästerskap i lydnad arrangeras hos Töreboda Brukshundklubb den 28 maj. Var med och tävla eller kom och titta hur vi har det.

Spårtävling i Överkalix

Appellklass i spår arrangeras hos Överkalix Brukshundklubb den 30 maj.

Rallylydnad och uppletande i Ljusdal

Kom och fira Brukshundklubbens födelsedag hos Ljusdals Brukshundklubb på Björkhamrevägen 9. Firandet sker torsdagen den 31/5 kl.18.00. Vi kör rallylydnadsbana och spelar 21 (uppletande med spelkort, får ej överstiga 21 poäng) samt bjuder på tårta!
För mer information klicka här.

Lydnadstävling i Malmö (Sibbarp)

Lydnadstävling alla klasser arrangeras i Malmö den 1 juni. Det arrangeras även en tävling "Kvällens snabbaste hund" där anmälningsavgiften oavkortat går till ALS forskning. Grillen kommer att gå på högtryck.

Fler lokala event

Här hittar du fler lokala event där just du kan vara med och fira vårt 100-årsjubileum!