Upp och hoppa - sund med hund

Publicerat i: Organisation, Hundägarutbildning, Avel & hälsa

Svenska Brukshundklubben drar igång projektet "Upp och hoppa - sund med hund". Ett friskvårdsprojekt som ska skapa förutsättningar till bättre hälsa för både människa och hund.

Med projektet "Upp och hoppa – sund med hund" hoppas Svenska Brukshundklubben kunna bidra till att vända den trend som visar på att den fysiska aktiviteten minskar och den psykiska ohälsan ökar hos människor idag. Samtidigt har det visat sig att skador hos hund ökar p.g.a. för dålig kunskap om friskvård.

Genom projektet kommer vi kunna erbjuda möjlighet till fysisk aktivitet tillsammans med hunden. Vi vill kunna bidra med nya tankar och attityder som kan leda till förändrade vanor och ett mer aktivt liv. Dessutom är detta ett utmärkt sätt att öppna dörren för föreningslivet och skapa nya forum för möten, nätverk och vänskap. Med folkbildningstanken som grund önskar vi kunna ge nya tankar som kan leda till förändrade vanor och förbättrade attityder.

Projektledaren för Upp och hoppa

Projektledare för Upp och hoppa - sund med hund - Britta AgardhProjektet kommer att ledas av Britta Agardh som har lång erfarenhet inom området fysträning för hund men också för människa. Britta är certifierad personlig tränare och certifierad fysioterapeut på hund. Hon är även utbildad allmänlydnadsinstruktör och provledare inom uthållighetsprov (UHP) via Brukshundklubben. På humansidan har hon gått pedagogisk barn -och ungdomsledarutbildning i idrott via SISU och är licensierad beteendecoach.

Tack vare Britta och projektet Upp och hoppa kommer våra föreningar ute i landet ha möjlighet att utöka sin verksamhet inom detta område.

Projektet är finansierat av Svenskt friluftsliv och vi hoppas kunna hjälpa dem att uppfylla målet att fler människor ska ha möjlighet att utöva ett aktivt friluftsliv, idag och i framtiden. Projektet bedrivs i samarbete med Studiefrämjandet och Sveriges hundungdom.

Mer information om projektet kommer finnas på brukshundklubben.se inom kort.