Tävling i drag och nose work samt agilitymingel

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund, Assistanshund

Jubileumsapporten fortsätter runt om i landet! Närmast på tur står BHK Malmen, Hjo BK och Visby BK som arrangerar draghundstävling, nose work tävling respektive agilitymingel.

Jubileumsapporten är de lokala event som klubbar och distrikt genomför ute i landet för att fira Brukshundklubbens 100-årsjubileum.

Draghundstävling

Lördagen den 10 mars arrangerar BHK Malmen en tävling för draghundar i Gällivare. Tävling är för olika nivåer och sker med både pulka och lina. Om du är nyfiken och vill se tävlingen som publik kan du läsa mer här.

Nose Work

Hjo Brukshundklubb arrangerar en inofficiell tävling i Nose Work klass 1 den 10 mars. Tävlingen har 25 startande som med hjälp av sina hundar kommer leta efter de fyra gömda doftkällorna. För mer information klicka här.

Agilitymingel

Söndagen den 11 mars är det dags för dig som är nyfiken på hundsporten agility att besöka Visby Brukshundklubb. Klockan 15.00 bjuder man in till agilitymingel för dig som vill veta mer om agility eller bara komma och ta en fika och prata agility med andra aktiva inom klubben. Undrar du hur det går till på kurs och om det passar dig och din hund eller har du gått kurs och tänkt börja tävla, men vill veta mer innan du tar steget och anmäler dig till din första tävling? Träffen är kl 15-18 i klubbstugan och vi träffas utan hundar för att fika, mingla och prata agility. Vi kommer inte att ha några praktiska övningar med hund, men tar upp intresseanmälningar för prova på tillfällen och för inmätning av nya tävlingshundar. Läs mer här.

Fler lokala event

Här hittar du fler lokala event där just du kan vara med och fira vårt 100-årsjubileum!