Vinnaren i frågesporten på Stockholm Hundmässa

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund

I helgen fanns Svenska Brukshundklubben på plats på Stockholms hundmässa. I montern hade vi en frågesport för mässans besökare. Här kommer både rätta svaren och namnet på den lyckliga vinnaren.

Vinnaren med alla rätt och närmast i utslagsfrågan är Johanna Rundblad. Grattis! Johanna vinner ett presentkort på hundfoder från Royal Canin. Tack alla andra som medverkade, hoppas att ni hade en trevlig dag på mässan!

Rätta svaren

Här kommer de rätta svaren i frågesporten:

Kelpie är en hundras som Brukshundklubben har avelsansvar för. Vilket är rasens ursprungliga användningsområde?
1 Vallning
X Jakt
2 Sällskap

Vilken av följande hundsporter innehåller en klass som heter Elitklass?
1 Rallylydnad
X Agility
2 Spår

Hur gammal ska hunden vara för att kunna delta i ett mentaltest (MT)?
1 10 månader
X 12 månader
2 18 månader

Vilken av följande raser har Brukshundklubben inte avelsansvar för?
1 Collie
X Australian Shepherd
2 Border Collie

När fyller Brukshundklubben 100 år?
1 30 maj 2018
X 15 juni 2018
2 30 juni 2018

Vilken ålder ska en blivande assistanshund ha uppnått för att få göra ett lämplighetstest?
1 10 månader
X 12 månader
2 18 månader

När blev agility en officiell hundsport i Sverige?
1 1982
X 1984
2 1987

En patrullhund ska varna sin förare för personer som är i bevakningsområdet. Vilket av följande krav ställs på en patrullhund?
1 Hunden ska ha genomfört ett godkänt spår-prov på brukstävling
X Hunden ska ha stamtavla
2 Hunden ska ha en mankhöjd på minst 45 cm.