Lätt att arrangera vinterpromenad

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund

Ibland är det de enkla arrangemangen som är de bästa. För finns det egentligen någon söndagsaktivitet som går upp emot en mysig vinterpromenad med hundkompisarna som avslutas med korvgrillning?

Hundpromenader uppskattas av alla olika typer av hundägare, från förstagångsägaren till de med mer erfarenhet. Alla kan mötas, prata och samtidigt ge sin hund en härlig långpromenad.

Under promenaden kan man stanna till för att visa upp roliga aktiviteter som man kan göra tillsammans med sin hund. Exempel kan vara "leta godis i träd", "hoppa upp på stenar" eller ett litet "uppletande". Att avsluta med korvgrillning och prat om olika hundfrågor skapar samvaro och trivsel. I samband med promenaden blir det automatiskt träning i hundmöten och kanske binds hundarna upp vid korvgrillningen och övas att vara stilla. Det ger er tillfälle att kunna ge goda råd till hundägarna som deltar.

Till den här aktiviteten kan man lätt sprida information i olika lokala facebookgrupper för att även hundägare som ännu inte är medlemmar ska kunna vara med. Man kan även sätta upp informationslappar i den lokala djuraffären för att locka nya hundägare att vara med.

Och glöm inte att anmäla er promenad som ett event under jubileumsapporten!

Läs mer och anmäl er aktivitet här.