Lyckat läger med clinics

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund

För första gången i ordningen genomförde Danderyd-Täby BK (DTBK) årets Nationaldagsläger. Dagen till ära bjöds vi på strålande väder, strålande humör, fantastisk stämning och, inte minst, utvecklande hundträning!

Text: Caroline Forsberg

Lägrets instruktörerPip och gnäll

Ett stort gäng entusiastiska människor med ljudande hundar samlades för att lyssnapå Emma Willblads clinic om pip och gnäll. Upplägget var specialdesignat för DTBK där föreläsningar varvades med praktisk förevisning under hela dagen.

Emma gav coachning "on stage" till ett antal ekipage som på olika sätt hade problem med ljudande. Många diskussioner och olika problemområden gjorde dagen innehållsrik och deltagarna tog med sig många nya, praktiska verktyg att använda i träningen.

Brukslydnad för nybörjare

Paus i hundträningen

Eva Ivarsson höll en introduktion till lydnadsmomenten i appellklass. Deltagarna fick själva välja vad de ville jobba med och genom att titta på varandra fick man ta del av alla moment i lydnadsprogrammet.

Nina Bergström tränade för Eva med sin kelpie Minn. Hon upplevde att Eva var en lyhörd och duktig instruktör som individanpassade på ett mycket bra sätt .

Brukslydnad för de som kommit en bit på väg

Fortsättningen på brukslydnadsmomenten stod Pia Eklund för. Där jobbades det med de mer komplexa momenten som framåtsändande, kryp och tungapportering. Det filades även vidare på följsamhet, belöningssignaler och kommunikation med hunden.

Åsa Alexandersson gick kursen med sin schäfer Griffin och hon är imponerad av Pias förmåga att möta alla deltagarna på deras nivå.

IPO-FH-spår

Spårhund i arbeteEn grupp bestående av allt från valpar till erfarna spårhundar samlades för att prova på IPO-spår med Christoffer Frances. Deltagarna fick först lyssna på lite teori och sen gå sina egna spår med stöd av Christoffer.

Jenny Morales var med på kursdagen med sin sexmånadersvalp Muffin som inte hade några erfarenheter av spår sen tidigare. Muffin tog sig ann uppgiften väl och Jenny, som också var nybörjare på spår, tyckte det var superhärligt att se hur hennes hund "bara gjorde". Hon tyckte att Christoffer var kunnig och att dagen gick alldeles för fort!

Mingel och shopping

Glada deltagareUtanför klubbstugan hade Sadelmakarna AB försäljning av sitt hundsortiment som innehåller det mesta som kan tänkas behövas för hundträning, bland annat hundförarkläder, leksaker och utrustning till hunden.

Där stod även grillen uppställd och det serverades hamburgare och korv som klubben fått sponsrat från Solna korv. Under hela dagen serverades fika med mackor, kaffe, te och ljuvliga sockerkakor.

Tårta

Deltagare samladeHela dagen avslutades med att alla samlades för en återkoppling med fika. Klubben bjöd på fantastiskt goda gräddtårtor med jordgubbar, som sig bör på Nationaldagen.

Det var med huvudet fullt av ny kunskap och med solbrända axlar som vi åkte hem efter en mycket lyckad dag på klubben. Förhoppningsvis blir Nationaldagslägret ett återkommande inslag i DTBKs kalender!